Νέα πρόσκληση για voucher σε παιδιά από 4 ετών σε Ηράκλειο και Μαλεβίζι

Ημερομηνία:

Με τον τρόπο αυτό, οι οικογένειες παιδιών σε αυτούς τους 13 Δήμους, θα αποκτήσουν πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς με κρατική χρηματοδότηση, μέσω voucher.

Σύμφωνα με τα “dikaiologitika news” πρόκειται για μια συμπληρωματική πρόσκληση η οποία βγαίνει με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Πρόνοιας Δόμνας Μιχαηλίδου καθώς στους συγκεκριμένους 13 δήμους δεν υπάρχουν υποδομές για να ενταχθούν τα παιδιά από 4 ετών στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών χωρίς όμως να υπάρχουν οι υποδομές με αποτέλεσμα στους συγκεκριμένους 13 δήμους να μην μπορεί να εφαρμοστεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση καθώς δεν υπάρχουν οι αναγκαίες κτιριακες εγκαταστάσεις.

Έτσι στις 22 Αυγούστου αποφασίστηκε αυτοί οι 13 δήμοι να βγουν από το πρόγραμμα της υποχρεωτικής δίχρονη προσχολικής εκπαίδευσης.

Οι 13 δήμοι είναι: Κομοτηνής, Παιανίας, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Μαραθώνα, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Κεντρικής Κέρκυρας, Μαλεβιζιου Ηρακλείου, Κω και Ρόδου.

Στόχος είναι να δοθούν vouchers στα νήπια των Δήμων αυτών μέσω του Προγράμματος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ( ΕΕΤΑΑ) Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του συμπληρωματικού προγράμματος θα γίνει από το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προχώρησε στην επίσπευση όλων των διαδικασιών μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήλωση της Ελένης Βατσινά για την μαύρη...

Τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη δεν είναι...

Τακτική Σύσκεψη Τοπικών Στελεχών ΝΔ Ηρακλείου

Συντονισμός, ενημέρωση και καθαρές προτεραιότητες για τα μεγάλα ζητήματα...

Δήλωση της Ελένης Βατσινά για την μαύρη...

Τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη δεν είναι...

Τακτική Σύσκεψη Τοπικών Στελεχών ΝΔ Ηρακλείου

Συντονισμός, ενημέρωση και καθαρές προτεραιότητες για τα μεγάλα ζητήματα...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απρόσκοπτα και με σημαντική πρόοδο οι αρχαιολογικές εργασίες στην Παπούρα

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ΕΦΑ Ηρακλείου στον Δήμο...

Μενδώνη: Κτήμα του Ελληνικού Δημοσίου οι φωτογραφίες των εκτελεσμένων της Καισαριανής

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προχώρησε σε δήλωση σχετικά...

Απίστευτος Καραλής με 6,17μ.: Αφησε πίσω του τον θρυλικό Μπούμπκα!

Αλμα χωρίς προηγούμενο από τον Εμμανουήλ Καραλή στο Πανελλήνιο...

Τι συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ: Προτεραιότητα η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της ναυσιπλοΐας στη Μέση Ανατολή

Αναβαθμίζονται τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν για στόχους αμερικανικού...