Νέα Πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020 για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ με στόχο την ψηφιακή τους αναβάθμιση

Ημερομηνία:

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη νέα πρόσκληση προϋπολογισμού 4 εκ ευρώ για την εισαγωγή ψηφιακών εφαρμογών και την εν γένει αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής στις ΜΜΕ της Κρήτης.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση των υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη, μέσω της εισαγωγής καινοτόμων εφαρμογών Τ.Π.Ε. με σκοπό την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις.
Τα επιχειρηματικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν θα αφορούν στους παρακάτω τομείς προτεραιότητας :
1. Αγροδιατροφή
2. Ενέργεια
3. Τουρισμός
4. Πολιτιστικές – Δημιουργικές Βιομηχανίες
5. Χοντρικό – λιανικό εμπόριο
6. Υλικά – Κατασκευές
7. Εφοδιαστική Αλυσίδα
8. Περιβάλλον
9. Εκπαίδευση
10. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)
11. Υγεία – Φάρμακα

Το καθεστώς ενίσχυσης είναι σύμφωνο με τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (De Minimis).
Θα χρηματοδοτηθούν επενδυτικά σχέδια συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού από 5.000,00 € έως 15.000.00€. Το ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης να ανέρχεται στο 100% του επενδυτικού σχεδίου (επιλέξιμη δαπάνη). Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των έργων είναι τέσσερεις (4) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης. Οι υποβολές των προτάσεων αρχίζουν τη 12η/3/2020 και λήγουν τη 12η/5/2020.
Η δράση εφαρμόζεται σε όλη την επικράτεια της Κρήτης, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Ηρακλείου και Χανίων.

Η δράση υλοποιείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (Π.Σ.Κ.Ε.) η πρόσβαση στο οποίο δίνεται στους δικαιούχους των ενισχύσεων μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr/mis .
Η Δράση υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης και τον Ενδιάμεσο Φορέα (ΕΦ) ΕΦΕΠΑΕ, (Αναπτυξιακή Κρήτης), με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θρίλερ με τον θάνατο 54χρονου στην Αμμουδάρα...

Τρία χρόνια μετά η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο -...

Κρήτη: Ο σκηνοθέτης της «Ευτυχίας» φέρνει τον...

Στην Καστέλα Ηρακλείου θα γυριστούν στις 19 Νοεμβρίου σκηνές...

Θρίλερ με τον θάνατο 54χρονου στην Αμμουδάρα...

Τρία χρόνια μετά η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο -...

Κρήτη: Ο σκηνοθέτης της «Ευτυχίας» φέρνει τον...

Στην Καστέλα Ηρακλείου θα γυριστούν στις 19 Νοεμβρίου σκηνές...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΜΚΟ Παιδική Χαρά: Δήλωναν άνεργοι, έκρυβαν εκατομμύρια και ζούσαν πολυτελώς με τις δωρεές για τα άρρωστα παιδιά

Έπαιρναν επιδόματα ανεργίας, δήλωναν μηδενικά εισοδήματα και ζούσαν μέσα...

Πρόωρη γέννηση: Πώς αλλάζει την ωρίμανση του εγκεφάλου

Μελέτη με επικεφαλής Έλληνα νεογνολόγο. Η πρόωρη γέννηση μπορεί να...