Νέα Πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020 για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ με στόχο την ψηφιακή τους αναβάθμιση

Ημερομηνία:

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη νέα πρόσκληση προϋπολογισμού 4 εκ ευρώ για την εισαγωγή ψηφιακών εφαρμογών και την εν γένει αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής στις ΜΜΕ της Κρήτης.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση των υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη, μέσω της εισαγωγής καινοτόμων εφαρμογών Τ.Π.Ε. με σκοπό την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις.
Τα επιχειρηματικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν θα αφορούν στους παρακάτω τομείς προτεραιότητας :
1. Αγροδιατροφή
2. Ενέργεια
3. Τουρισμός
4. Πολιτιστικές – Δημιουργικές Βιομηχανίες
5. Χοντρικό – λιανικό εμπόριο
6. Υλικά – Κατασκευές
7. Εφοδιαστική Αλυσίδα
8. Περιβάλλον
9. Εκπαίδευση
10. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)
11. Υγεία – Φάρμακα

Το καθεστώς ενίσχυσης είναι σύμφωνο με τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (De Minimis).
Θα χρηματοδοτηθούν επενδυτικά σχέδια συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού από 5.000,00 € έως 15.000.00€. Το ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης να ανέρχεται στο 100% του επενδυτικού σχεδίου (επιλέξιμη δαπάνη). Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των έργων είναι τέσσερεις (4) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης. Οι υποβολές των προτάσεων αρχίζουν τη 12η/3/2020 και λήγουν τη 12η/5/2020.
Η δράση εφαρμόζεται σε όλη την επικράτεια της Κρήτης, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Ηρακλείου και Χανίων.

Η δράση υλοποιείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (Π.Σ.Κ.Ε.) η πρόσβαση στο οποίο δίνεται στους δικαιούχους των ενισχύσεων μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr/mis .
Η Δράση υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης και τον Ενδιάμεσο Φορέα (ΕΦ) ΕΦΕΠΑΕ, (Αναπτυξιακή Κρήτης), με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη το Σάββατο 31...

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ για το Σάββατο...

Όταν η ντοπιολαλιά γίνεται τέχνη σε μια...

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στον διάλογο. Μια ξεχωριστή πολιτιστική...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη το Σάββατο 31...

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ για το Σάββατο...

Όταν η ντοπιολαλιά γίνεται τέχνη σε μια...

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στον διάλογο. Μια ξεχωριστή πολιτιστική...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης: Γιατί γιορτάζουμε στις 31 Οκτωβρίου με έναν κουμπαρά

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31...

Χαρτζιλίκι: Μαθαίνοντας από νωρίς στα παιδιά την αξία της σωστής οικονομικής διαχείρισης

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ευθύνη για προσωπικές δαπάνες...

Ανακαίνιση κατοικίας: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιδοτήσεις έως 36.000 ευρώ

Σε λειτουργία τέθηκε Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα...