Νέα Πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020 για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ με στόχο την ψηφιακή τους αναβάθμιση

Ημερομηνία:

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη νέα πρόσκληση προϋπολογισμού 4 εκ ευρώ για την εισαγωγή ψηφιακών εφαρμογών και την εν γένει αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής στις ΜΜΕ της Κρήτης.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση των υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη, μέσω της εισαγωγής καινοτόμων εφαρμογών Τ.Π.Ε. με σκοπό την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις.
Τα επιχειρηματικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν θα αφορούν στους παρακάτω τομείς προτεραιότητας :
1. Αγροδιατροφή
2. Ενέργεια
3. Τουρισμός
4. Πολιτιστικές – Δημιουργικές Βιομηχανίες
5. Χοντρικό – λιανικό εμπόριο
6. Υλικά – Κατασκευές
7. Εφοδιαστική Αλυσίδα
8. Περιβάλλον
9. Εκπαίδευση
10. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)
11. Υγεία – Φάρμακα

Το καθεστώς ενίσχυσης είναι σύμφωνο με τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (De Minimis).
Θα χρηματοδοτηθούν επενδυτικά σχέδια συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού από 5.000,00 € έως 15.000.00€. Το ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης να ανέρχεται στο 100% του επενδυτικού σχεδίου (επιλέξιμη δαπάνη). Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των έργων είναι τέσσερεις (4) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης. Οι υποβολές των προτάσεων αρχίζουν τη 12η/3/2020 και λήγουν τη 12η/5/2020.
Η δράση εφαρμόζεται σε όλη την επικράτεια της Κρήτης, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Ηρακλείου και Χανίων.

Η δράση υλοποιείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (Π.Σ.Κ.Ε.) η πρόσβαση στο οποίο δίνεται στους δικαιούχους των ενισχύσεων μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr/mis .
Η Δράση υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης και τον Ενδιάμεσο Φορέα (ΕΦ) ΕΦΕΠΑΕ, (Αναπτυξιακή Κρήτης), με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραγικός επίλογος στη Βιάννο: Νεκρή εντοπίστηκε η...

Η 74χρονη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από...

Ένας θεσμός που έγινε ευχάριστη συνήθεια: Γαλάζια...

Σε κλίμα γιορτής και χαράς πραγματοποιήθηκε για 27η συνεχόμενη...

Τραγικός επίλογος στη Βιάννο: Νεκρή εντοπίστηκε η...

Η 74χρονη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από...

Ένας θεσμός που έγινε ευχάριστη συνήθεια: Γαλάζια...

Σε κλίμα γιορτής και χαράς πραγματοποιήθηκε για 27η συνεχόμενη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εμβόλιο HPV: «Μηδένισε» τους θανάτους από καρκίνο στις ηλικίες 20-24, σύμφωνα με νέα μελέτη

«Ο εμβολιασμός κατά του HPV είναι εμβολιασμός κατά του...

Έφτασε η ώρα για τις 72 δόσεις – Ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες του ΕΦΚΑ

Ανοίγει η ρύθμιση των 72 δόσεων για παλαιές οφειλές...

Συντάξεις: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες πληρωμής για Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου...

Το τέλος του «αφηγήματος» και η απώλεια της ψυχραιμίας για τη Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία καταλαβαίνει ότι χάνει τον έλεγχο της...