Νέα Πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020 για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ με στόχο την ψηφιακή τους αναβάθμιση

Ημερομηνία:

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη νέα πρόσκληση προϋπολογισμού 4 εκ ευρώ για την εισαγωγή ψηφιακών εφαρμογών και την εν γένει αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής στις ΜΜΕ της Κρήτης.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση των υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη, μέσω της εισαγωγής καινοτόμων εφαρμογών Τ.Π.Ε. με σκοπό την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις.
Τα επιχειρηματικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν θα αφορούν στους παρακάτω τομείς προτεραιότητας :
1. Αγροδιατροφή
2. Ενέργεια
3. Τουρισμός
4. Πολιτιστικές – Δημιουργικές Βιομηχανίες
5. Χοντρικό – λιανικό εμπόριο
6. Υλικά – Κατασκευές
7. Εφοδιαστική Αλυσίδα
8. Περιβάλλον
9. Εκπαίδευση
10. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)
11. Υγεία – Φάρμακα

Το καθεστώς ενίσχυσης είναι σύμφωνο με τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (De Minimis).
Θα χρηματοδοτηθούν επενδυτικά σχέδια συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού από 5.000,00 € έως 15.000.00€. Το ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης να ανέρχεται στο 100% του επενδυτικού σχεδίου (επιλέξιμη δαπάνη). Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των έργων είναι τέσσερεις (4) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης. Οι υποβολές των προτάσεων αρχίζουν τη 12η/3/2020 και λήγουν τη 12η/5/2020.
Η δράση εφαρμόζεται σε όλη την επικράτεια της Κρήτης, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Ηρακλείου και Χανίων.

Η δράση υλοποιείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (Π.Σ.Κ.Ε.) η πρόσβαση στο οποίο δίνεται στους δικαιούχους των ενισχύσεων μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr/mis .
Η Δράση υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης και τον Ενδιάμεσο Φορέα (ΕΦ) ΕΦΕΠΑΕ, (Αναπτυξιακή Κρήτης), με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βόμβα στην πολιτική σκηνή: Ο Ανδρέας Παπανδρέου...

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πολιτική εξέλιξη με έντονο «άρωμα» Κρήτης...

Γαμήλιος τουρισμός: Στην Κρήτη από όλες τις...

Έρχονται μέχρι και από την Ινδία για να έναν...

Βόμβα στην πολιτική σκηνή: Ο Ανδρέας Παπανδρέου...

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πολιτική εξέλιξη με έντονο «άρωμα» Κρήτης...

Γαμήλιος τουρισμός: Στην Κρήτη από όλες τις...

Έρχονται μέχρι και από την Ινδία για να έναν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρύθμιση οφειλών σε 72 δόσεις: Οι προϋποθέσεις – Τι πρέπει να προσέξετε

Δημοσιεύθηκε η απόφαση περί ρύθμισης τμηματικής καταβολής οφειλών στη...

Βόμβα στην πολιτική σκηνή: Ο Ανδρέας Παπανδρέου ο νεότερος ετοιμάζεται για υποψήφιος βουλευτής στο Ηράκλειο!

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πολιτική εξέλιξη με έντονο «άρωμα» Κρήτης...

Ακαθάριστα οικόπεδα: Σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα

Πόσες καταγγελίες έχουν υποβληθεί για ακαθάριστα οικόπεδα - Τι...