Νέα «βόμβα» κοροναϊού στον Προμαχώνα: Βρέθηκαν 29 θετικά κρούσματα

Ημερομηνία:

Δεν έχει τέλος ο εντοπισμός θετικών κρουσμάτων κοροναϊού στον Προμαχώνα.

Συγκεκριμένα, μετά την χτεσινή ανακοίνωση για 27 εισαγόμενα κρούσματα -50 στο σύνολο- βρέθηκαν ακόμη 29 τουρίστες με τον ιό στα σύνορα.

Ειδικότερα στον Προμαχώνα βρέθηκαν θετικοί στον δειγματοληπτικό έλεγχο 29 τουρίστες που έρχονταν στη χώρα μας από την Ρουμανία και την Βουλγαρία για διακοπές.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν μετά από ελέγχους που έκανε ο ΕΟΔΥ στα σύνορα, καθώς όπως έγινε γνωστό πρόσφατα υπό έλεγχο υπόκεινται ανεξαιρέτως όλοι όσοι περνούν από τον Προμαχώνα.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

«Συναγερμός» μετά τα 50 κρούσματα
Την ίδια ώρα συναγερμός σήμανε χθες με την ανακοίνωση 50 νέων κρούσματων από τον ΕΟΔΥ, αριθμός σημαντικά αυξημένος συγκριτικά με προχθές [είχαν ανακοινωθεί 33 κρούσματα], εκ των οποίων τα 24 είναι εισαγόμενα.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, από τα υπόλοιπα κρούσματα τα τρία είναι σε τουρίστες που πήγαν αυτοβούλως σε εργαστήρια για έλεγχο. Επιπρόσθετα, ακόμη επτά κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική, έξι στην Θεσσαλονίκη, έξι στην Ξάνθη, δύο στην Καβάλα, και από ένα σε Χαλκιδική και Ροδόπη.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3672, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες. Τα 919 (25.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1948 (53.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Επιπρόσθετα 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:...

«Επενδύουμε στην πρόληψη με δωρεάν εξετάσεις». «Η Παγκόσμια Ημέρα της...

Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν...

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης 3036. Ολοκληρώθηκε η κλήρωση 3036 του...

Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:...

«Επενδύουμε στην πρόληψη με δωρεάν εξετάσεις». «Η Παγκόσμια Ημέρα της...

Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν...

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης 3036. Ολοκληρώθηκε η κλήρωση 3036 του...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Chevron: Δύο ρήτρες στις συμβάσεις με δημόσιο, δείχνουν ΑΟΖ με Λιβύη

Οι ρήτρες στις συμβάσεις με Chevron για τα blocks...

Επιστολή των ομάδων και συλλόγων γυναικών της ΟΓΕ στην Κρήτη για τον πόλεμο στη Μ.Ανατολή

"Η καλύτερη τιμή της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας...

Παρέμβαση Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη για την λειτουργία μηχανισμού προστασίας κόκκινων αγροτικών δανείων.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, με...

Εορτολόγιο 9 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...