Νέα υπηρεσία για τους δημότες Χερσονήσου για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας

Ημερομηνία:

Στη λήψη νέων μέτρων προστασίας του κοινωνικού συνόλου στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού προχωρά ο Δήμος Χερσονήσου, καθώς από την Παρασκευή 20 Μαρτίου, ενημερώνει τους δημότες του, ότι μπορούν να παραμείνουν σπίτι με τις δημοτικές υπηρεσίες να αναλαμβάνουν να εξυπηρετήσουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους, άτομα με κινητικές δυσκολίες, απόρους, παρέχοντάς τους με ασφάλεια τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη.

Το μήνυμα της νέας αυτής προσπάθειας διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας – COVID-19 στους κατοίκους του Δήμου Χερσονήσου που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν είναι «μένουμε σπίτι», «δεν κυκλοφορώ. τηλεφωνώ», ενισχύοντας έτσι την κοινωνική φροντίδα και αλληλεγγύη.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνικό κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη (τηλ: 28973 40020) θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως 21.00 το βράδυ (Δευτέρα έως Παρασκευή), όπου θα καταγράφονται οι ανάγκες των δημοτών και θα παρέχεται κατ΄ οικον εξυπηρέτηση για ζητήματα όπως αγορά φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης, παραλαβή αιτήσεων και παράδοση πιστοποιητικών κ.ά, σε  αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail): npdd_kpa@hersonisos.gr

Στην ίδια λογική οι δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί μετατρέπονται σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Δημοτών (ΚΕΔ), οι οποίοι εξυπηρετούν τους δημότες σε κάθε Δημοτική Ενότητα, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα (Δευτέρα έως Παρασκευή). Σημειώνεται ότι οι ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα παροχής έτοιμου γεύματος από τα κατά τόπους ΚΕΔ.

Επικοινωνία:

ΚΕΔ – Δ.Ε. Μαλίων: 28970-31588

ΚΕΔ – Δ.Ε. Λιμ. Χερσονήσου: 28970-22840

ΚΕΔ – παράρτημα Ανάληψης: 28970 – 25126

ΚΕΔ – Δ.Ε. Γουβών: 2810 – 761614

ΚΕΔ – Δ.Ε. Επισκοπής: 2810 – 771550

Τέλος, από αύριο λειτουργούν γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 14.00 το μεσημέρι, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στα τηλέφωνα: 28973-40045, 28973-40047, 28973-40036, 2810 – 762540. Ειδικά για τους ηλικιωμένους η γραμμή υποστήριξης λειτουργεί στο τηλέφωνο 28970-22014.

«Στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού και στον κοινό αγώνα για πρόληψη της δημόσιας υγείας ρίχνουμε όλες τις κοινωνικές μας δομές, ανταποκρινόμενοι στα νέα δεδομένα, γιατί θέλουμε να στηρίξουμε αποτελεσματικά το στόχο της μείωσης της διασποράς του ιού. Υπάρχει γενικευμένη ανησυχία, υπάρχει περιορισμός στο σπίτι και υπάρχουν συνάνθρωποί μας που, για διάφορους λόγους, δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, άποροι, άτομα με δυσκολία ή αδυναμία μετακίνησης. Προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και σχεδιάζουμε την οργάνωση και το συντονισμό των υπηρεσιών για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε έγκαιρα στις ανάγκες των δημοτών και να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους. Υπενθυμίζω ακόμα μια φορά στους δημότες ότι μπορούν να χρησιμοποιούν και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (www.hersonisos.gr).

Ο Δήμος Χερσονήσου διασφαλίζει τους εργαζόμενούς του διαθέτοντας το απαραίτητο υλικό ατομικής προστασίας για την εκτέλεση των καθηκόντων τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους εργαζομένους του Δήμου μας και των Νομικών του προσώπων, που στο πλαίσιο του κοινού μας αγώνα, λειτουργούν πάντα υποστηρικτικά στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής και παρέχουν απρόσκοπτα κάθε υπηρεσία που οι συνδημότες μας έχουν ανάγκη», δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με...

Τον νέο Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνο Ουγγρίνη, υποδέχτηκε...

Ρέθυμνο:«Ψηφίδες Αρκαδιώτικης Ιστορίας από τα αρχεία του...

Εγκαίνια ιστορικής έκθεσης για τα 160 χρόνια της Αρκαδικής...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με...

Τον νέο Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνο Ουγγρίνη, υποδέχτηκε...

Ρέθυμνο:«Ψηφίδες Αρκαδιώτικης Ιστορίας από τα αρχεία του...

Εγκαίνια ιστορικής έκθεσης για τα 160 χρόνια της Αρκαδικής...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση – Τα εισοδηματικά κριτήρια για έως 1.560 ευρώ

Ανοίγει μέσα στις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα “myΘέρμανση” για...

Επιστροφή ενοικίου και επίδομα 400 ευρώ: Δύο μεγάλες πληρωμές πριν από το τέλος Νοεμβρίου

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά αναμένεται να λάβουν την...

Alter Ego Media: Στρατηγική αναδιάρθρωση με στόχο την ενίσχυση της αξίας του περιεχομένου και τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων

στρατηγική κίνηση που επαναπροσδιορίζει το επιχειρηματικό μοντέλο του Ομίλου...

Αντι-Navtex από την Τουρκία για το ηλεκτρικό καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει μη εξουσιοδοτημένο τον σταθμό Ηρακλείου και...