Νέες απειλές πολέμου από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών – Η απάντηση της Αθήνας

Το casus Belli, δηλαδή την απειλή για πόλεμο, επανέφερε για άλλη μια φορά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνεχίζοντας την επιθετική ρητορική απέναντι στην Αθήνα βάζοντας στην άκρη κάθε σκέψη για συνεννόηση ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Νέες απειλές πολέμου από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών – Η απάντηση της Αθήνας

«Δεν αισθανόμαστε απειλή από κανέναν»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια ιδιαίτερα συμβολική επίσκεψη στην αεροπορική βάση της Σούδας από όπου επιχειρούν τα αναβαθμισμένα F16 viper είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας που καθημερινά αντιμετωπίζουν την τουρκική παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους της αεροπορικής βάσης και είδε από κοντά και το νέο απόκτημα της πολεμικής αεροπορίας το F16 viper που διακαώς θέλει να αποκτήσει η Άγκυρα.

«Είναι μία σημαντική αναβάθμιση για την Πολεμική Αεροπορία, πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες επενδύσεις που έχουμε κάνει, νομίζω ότι μας δίνουν πια μία μακροχρόνια σιγουριά ότι έχουμε ενισχύσει την αποτρεπτική μας δυνατότητα σε τέτοιο βαθμό που να μην αισθανόμαστε απειλή από κανέναν» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Casus Belli»

Στο άκουσμα της είδησης ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει στην αύξηση των θαλάσσιων συνόρων της στα 12 ναυτικά μίλια στην Κρήτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αντέδρασε με την γνωστή πολεμική ρητορική εκτοξεύοντας απειλές.

«Η δική μας στάση σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη. Όχι δώδεκα μίλια δεν θα επιτρέψουμε να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα ,αλλά ούτε για ένα μίλι στο Αιγαίο. Η απόφαση που έλαβε η Συνέλευση μας το 1995 για αυτό το θέμα είναι σαφής και εξακολουθεί να ισχύει» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στις τουρκικές απειλές καλώντας την Άγκυρα να επιστρέψει στην λογική και το Διεθνές Δίκαιο.

«Η τακτική των απειλών και των προκλήσεων, στην οποία επιδίδεται η Τουρκία, είναι απολύτως αδιέξοδη, αφού η Ελλάδα ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι υπάρχουν κανόνες που ακολουθούν όλα τα πολιτισμένα και ευνομούμενα κράτη. Το να απειλείς με χρήση βίας επειδή δεν σου αρέσουν οι κανόνες, παραπέμπει σε άλλους αιώνες και σίγουρα όχι στον 21ο» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργου Αρναούτη.

Να σημειωθεί ότι η Άγκυρα συνεχίζει καθημερινά τις προκλήσεις στο Αιγαίο με συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από πολεμικά μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.