Νεκρό βρέφος από τη Συρία – «Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο ιατροδικαστής», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Ημερομηνία:

Να απολογηθεί δημοσίως ο ιατροδικαστής που μίλησε για σεξουαλική κακοποίηση του 11 μηνών παιδιού τους ζητεί η οικογένεια του νεκρού βρέφους από τη Συρία.

«Ούτε μηνύσεις, ούτε τίποτα. Με την προϋπόθεση να βγει ο ιατροδικαστής και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Εάν το κάνει εμείς θα σταματήσουμε εκεί, αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε με τα εφόδια που δίνει ο νόμος», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Ανουάρ Μπακρί .

«Δόξα τω Θεώ έλαμψε η αλήθεια, από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο πατέρας μιλώντας στον ΑΝΤ1, που έκανε λόγο για «διπλό χτύπημα» αφού όχι μόνο έχασε το κοριτσάκι του, αλλά κατηγορήθηκε και για το βιασμό του.

Ο πατέρας από την πλευρά του, δεν σκοπεύει να καταθέσει μηνύσεις, ενώ υπογράμμισε την καλή συνεργασία που είχε με την Ελληνική Αστυνομία, ευχαριστώντας τους για την επιμονή τους να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα.

Ο Σύνδεσμος Σύρων προσφεύγει στη δικαιοσύνη

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σύρων στην Ελλάδα δήλωσε πως κινηθεί δικαστικά για την υπόθεση, ζητώντας να ελεγχούν οι ιατροδικαστές που βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα.

«Ο συμπατριώτης μου τους συγχώρεσε, έκανε κάτι δηλώσεις και ανέφερε ότι δικαιώθηκε αλλά εμείς, ο σύνδεσμος των Σύρων στην Ελλάδα θα το κάνουμε για να δώσουμε μάθημα ότι πρέπει να σκέφτονται πριν μας χαρακτηρίσουν βιαστές των παιδιών μας», ανέφερε την Τρίτη ο κ. Μπάκρι.

Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας: Βιαστικό το πόρισμα

Βιαστικό ήταν το πρώτο πόρισμα του ιατροδικαστή αναφορικά με το 11 μηνών βρέφος από τη Συρία που μετέφερε νεκρό ο πατέρας του στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, καθώς στην επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών στον εισαγγελέα δε γίνεται αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση, αλλά σε σωματικές κακώσεις από αμβλύ όργανο.

Ο πρόεδρος της ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, όπου εξήγησε την διαδικασία που ακολουθείται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Λέοντα η ιατροδικαστική εξέταση περιλαμβάνει λήψη ιατρικού ιστορικού. Ο ιατροδικαστής είναι, δηλαδή, υπεύθυνος να δει τις ιατρικές παθήσεις του θύματος και τη  φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε.

«Αν αυτά είχαν τηρηθεί, οι βασικοί, δηλαδή, ιατροδικαστικοί κανόνες, δε θα είχαμε φτάσει στις ατυχείς δηλώσεις, που από μόνες τους ήταν ένα επιπλέον λάθος», υποστήριξε ο κ. Λέων, καθώς δεν υπήρχε η τελική έκθεση νεκροτομής.

«Η διαδικασία ήταν προανακριτική και δημιούργησε πρόβλημα με κοινωνικό αντίκτυπο», συμπλήρωσε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η βία και η παραβατικότητα των ανηλίκων...

Νέα πανελλαδική έρευνα του Ινστιτούτου Friedrich-Ebert-Stiftung δείχνει ότι η...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα νέα χρωματιστά τιμολόγια -Τι...

Πώς αποφεύγουμε τις παγίδες. Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αφήνει πίσω...

Η βία και η παραβατικότητα των ανηλίκων...

Νέα πανελλαδική έρευνα του Ινστιτούτου Friedrich-Ebert-Stiftung δείχνει ότι η...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα νέα χρωματιστά τιμολόγια -Τι...

Πώς αποφεύγουμε τις παγίδες. Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αφήνει πίσω...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αύξηση 320% στις αφίξεις εξωτερικού τον Ιανουάριο

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η επιβατική...

Η βία και η παραβατικότητα των ανηλίκων ξεκινά από το σπίτι

Νέα πανελλαδική έρευνα του Ινστιτούτου Friedrich-Ebert-Stiftung δείχνει ότι η...

Το WiFi μας κατασκοπεύει ακόμη και αν δεν έχουμε μαζί μας κινητό τηλέφωνο

Ένα νέο… απρόσμενο εργαλείο στη διάθεση όσων ονειρεύονται έναν...