Νίκος Ανδρουλάκης: Live – Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρώτος στα λόγια αλλά η πραγματικότητα χειροτερεύει

Στο Ζάππειο παραχωρεί συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Ανδρουλάκης με φόντο τις καταστροφικές πλημμύρες
Στο Ζάππειο Μέγαρο παραχωρεί συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel μεταβλήθηκε το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ .

Η συνέντευξη Τύπου του κ. Ανδρουλάκη έρχεται μετά τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και γίνεται με φόντο τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, για τις οποίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση.

Το in μεταδίδει ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου και τα βασικότερα σημεία των απαντήσεων του κ. Ανδρουλάκη στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

13:19 Δεν θα λέγαμε ποτέ στον φτωχό Έλληνα να ασφαλίσει το σπίτι του υποχρεωτικά
Η λέξη ανθεκτικότητα είναι κρίσιμη. Πώς αντέχει η χώρα και οι κάτοικοί της σε επικίνδυνα φαινόμενα. Στην Ελλάδα οι καταστροφές αυτές πλήττουν τους πιο αδύναμους, τους συνθλίβουν. Πολιτικά και ιδεολογικά υπηρετούμε την ανθεκτικότητα στην πρόληψη και ξέρουμε ότι χωρίς αυτή ο αδύναμος θα γίνεται πιο αδύναμος, όπως έγινε στην πανδημία, στις πλημμύρες, στις φωτιές, στην ενεργειακή κρίση.

Για αυτό είμαστε σοσιαλδημοκράτες. Ένας πλούσιος έχει να πληρώσει για την ασφάλειά του, ο φτωχός πλήττεται από την ανασφάλεια σε όλα τα επίπεδα. Αυτή είναι η πραγματική έννοια της ασφάλειας και όχι το δόγμα νόμος και τάξης της ΝΔ.

13:12 Όχι μένουμε Ευρώπη ως Ουγγαρία
«Είναι τέτοιο το πάθος μας για αλλαγή με όσα συμβαίνουν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα τα καταφέρουμε», είπε ο κ. Ανδρουλάκης για τα όσα λέγονται από την κυβέρνηση για έλλειμμα αντιπολίτευσης. «Είμαι με το πραγματικό νόημα της φράσης «Μένουμε Ευρώπη» και όχι μένουμε Ευρώπη ως Ουγγαρία», πρόσθεσε για να τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος, οι βουλευτές και τα μέλη του κόμματος δουλεύουν για να ανατραπεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη

13:09 Εξεταστική για να μάθει ο λαός την αλήθεια
Για το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι τη ζητάμε όχι από διάθεση ρενβασισμού αλλά για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για το τι συνέβη στη Θεσσαλία, τι έγινε με τα αντιπλημμυρικά έργα. Να μάθουμε τα λάθη, να πληρώσουν αυτοί που τα έκαναν.

Με τα υπόλοιπα κόμματα είπε ότι δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση. Όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει το αιτημα

13:04 Οι ευρωεκλογές έχουν και ευρωπαϊκό διακύβευμα
Στις επόμενες ευρωεκλογές κρίνονται οι εσωτερικοί συσχετισμοί αλλά και συνολικά τα διακυβεύματα για την Ευρώπη. Τι υπηρετεί ο κ. Μητσοτάκης στην ΕΕ; Τον κ. Βέμπερ;

Τι υπηρετεί η Ευρωπαϊκή Αριστερά; Που σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνει τον τροχονόμο στη Λατινική Αμερική και στην Κίνα;

Οι σοσιαλδημοκράτες θέλουν μια άλλη Ευρώπη, που δεν θα συνθλίβεται ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Μια Ευρώπη με ευρωστρατό και κοινή άμυνα.

12:58 Ο στόχος είναι ένας – Να φύγει η ΝΔ και να έρθει μία κυβέρνηση προοδευτική
Έχουμε άλλες προτεραιότητες μακριά από χατίρια σε συμφέροντα και θέλουμε αυτές οι προτεραιότητες να γίνουν πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές

12:50 Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρώτος στα λόγια αλλά η πραγματικότητα χειροτερεύει
Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τις τριετίες αναιρέθηκαν σήμερα από την τροπολογία Γεωργιάδη. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρώτος στα λόγια, στην επικοινωνία έχει μεγάλη ισχύ, κάνει το κρέας ψάρι. Ωστόσο η πραγματικότητα χειροτερεύει.

Τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας παρουσιάζουν άσχημη εικόνα, είπε και αναφέρθηκε στις οικονομικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ

12:44 Έχουμε πικρή εμπειρία για την εμπλοκή άλλων κομμάτων στα εσωτερικά παρατάξεων
Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πει τίποτα για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει προσωπική εμπειρία για την εμπλοκή τρίτων κομμάτων σε μια δημοκρατική διαδικασία ακόμα και με παρακρατικούς τρόπους, είπε αναφερόμενος στην παρακολούθησή του.

«Δεν θα το κάνω ούτε με πολιτικό τρόπο. Αναφορικά με το ζήτημα της συμμετοχής το ΠΑΣΟΚ με κοροναϊό, με αυστηρά μέτρα, με 8% είχε συμμετοχή 270.000 ανθρώπων. Στον ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι μισοί.

Αν συγκρίνουμε ποσοστά και συμμετοχή η διαδικασία του ΠΑΣΟΚ είχε πολλαπλάσιο αποτύπωμα. Δεν υποτιμώ τίποτα. Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρέπει να βρουν τον δρόμο τους».

112:38 Ήρεμο καλοκαίρι και οι δηλώσεις Ερντογάν δεν πάνε μαζί
«Ήρεμο καλοκαίρι και ένας Ερντογάν που λέει διχοτόμηση της Κύπρου και αναγνώριση του ψευδοκράτους για μας δεν πάνε μαζί, εκτός αν ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην ιστορία της παράταξής του θεωρεί ότι η Κύπρος κείται πολύ μακριά.

Εμείς θέλουμε να επιλυθούν οι διαφορές, που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, νέα αρχιτεκτονική ευρωτουρκικών σχέσεων», σημείωσε.

Ακόμα ανέφερε ότι πρέπει το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία να είναι δεδομένο στον δυτικό κόσμο.

12:30 Η αγωνία τους ήταν η διαχείριση του πολιτικού κόστους
Σε ερώτηση της Μυρτώς Λιαλιούτη από την εφημερίδα Τα Νέα για το εάν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό στη Θεσσαλία ενώ υπήρχε ένα ακραίο φαινόμενο ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι η ΝΔ δεν έχει επενδύσει καθόλου στην πρόληψη ενώ η κλιματική αλλαγή είναι γνωστή εδώ και χρόνια.

Για το εάν είχε ευθύνες ο πρωθυπουργός ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης αγνόησε προτάσεις ενώ μόλις τώρα παραδέχτηκαν ότι το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ δεν έχει απορρόφηση.

«Συγκεκριμένα για τις πλημμύρες οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει για το μέγεθος του φαινομένου», είπε ενώ διερωτήθηκε τι έγιναν τα έργα με τον Ιανού. «Η αγωνία τους ήταν η διαχείριση του πολιτικού κόστους», ανέφερε και υπογράμμισε την αντίδραση του Αγοραστού που ζήτησε μέχρι και την αναβολή των εκλογών.

Εμείς ως σοσιαλιστές θεωρούμε ότι χρειάζεται ενδυνάμωση του ταμείου αλληλεγγύης στην ΕΕ. Ποιος θα το διαχειριστεί; Εμείς λέμε ενιαία διαχείριση υδάτων και όχι ο οργανισμός που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, υπήρχε το 1960 και θέλει να τον αναγεννήσει τώρα.

12:28 Στις επόμενες εκλογές φιλοδοξούμε το προοδευτικό σχέδιο θα είναι το κυβερνητικό σχέδιο
Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η αντιπολίτευση σε αυτήν την κυβέρνηση και φιλοδοξεί με βήματα στις επόμενες εκλογικές μάχες να μπορέσει να αποτελέσει κυβερνητική πρόταση

12:26 Υγειονομική βόμβα στη Θεσσαλία
Τα νεκρά ζώα κείτονται στον ακόμα στους δρόμους και στα χωράφια και κανείς δεν κάνει τίποτα, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνοντας ότι με αυτά τα παραδείγματα φαίνεται ότι δεν υπάρχει κράτος που να φροντίζει για τον πολίτη

12:25 Ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου
Με αναφορά στις καταστροφικές πλημμύρες, τις πυρκαγιές στον Έβρο, στη Ρόδο στην Αγχίαλο, αλλά και στα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη δολοφονία του Αντώνη στον Πειραιά ξεκίνησε την εισαγωγική τοποθέτησή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.