Νίκος Ανδρουλάκης: Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες τιμούν τον Ανδρέα Παπανδρέου

Ημερομηνία:

Σήμερα συμπληρώνονται 25 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου, έναν μεγάλο ηγέτη που συνέβαλε αποφασιστικά στην εδραίωση της Δημοκρατίας, αποκατέστησε αδικίες δεκαετιών, τερματίζοντας οριστικά τις εμφυλιοπολεμικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των Ελλήνων και θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος στη χώρα μας.

Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, βέβαια, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό. Με τις διεθνείς του πρωτοβουλίες για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό, μαζί με άλλους σημαντικούς ηγέτες όπως ο Ούλοφ Πάλμε, ανέδειξε τα αδιέξοδα ενός επικίνδυνου ψυχροπολεμικού ανταγωνισμού. Με τις ιστορικές του διαπραγματεύσεις στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, άνοιξε τον δρόμο για τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα και έδωσε αποφασιστική ώθηση για μια πιο ολοκληρωμένη πολιτική συνοχής στην Ένωση.

Σε συνέχεια πρωτοβουλίας που είχα λάβει πριν την πανδημία, σήμερα, συνυπέγραψα μαζί με την Πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κα Ιράτσε Γκαρθία Πέρες επισήμως το αίτημα προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σασσόλι, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να δοθεί το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου σε μία αίθουσα ή χώρο στα κτήρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο.

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το έργο ενός σπουδαίου πολιτικού, ενός πραγματικά ειρηνικού επαναστάτη, που αγωνίστηκε με θάρρος και συνέπεια για μια δημοκρατική Ελλάδα αλλά και για μια Ευρώπη αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των...

Αυτά είναι τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών Δόθηκαν στη δημοσιότητα...

Παρουσία του πρωθυπουργού η εκδήλωση για την...

ΣΤΙΣ 29 ΜΑΪΟΥ. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός,...

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των...

Αυτά είναι τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών Δόθηκαν στη δημοσιότητα...

Παρουσία του πρωθυπουργού η εκδήλωση για την...

ΣΤΙΣ 29 ΜΑΪΟΥ. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ενημερωτική συνάντηση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) του Κλειστού Καταστήματος Κράτησης Χανίων

«Δικαιώματα και Προοπτικές: Κοινωνική Στήριξη Μεταναστών σε Κατάσταση Κράτησης»:...

Χανιά:Συνελήφθησαν τρία άτομα με συσκευασίες που περιείχαν ποσότητες κάνναβης και χρηματικό ποσό

Συνελήφθησαν -3- ημεδαποί για παραβάσεις νομοθεσίας περί Ναρκωτικών Ουσιών...

«Λάδωμα» με μαντινάδες, Κατσούνες και κατσουνάδες… στο Cash or Trash

Ο Μάρκος Σμυρνάκης έφερε τον αέρα της Κρήτης στο...