Νικος Αντωνακάκης: ” μας έμεινε η μακέτα της νέας πισίνας του ΕΑΚΗ”

Ημερομηνία:

στις καλένδες το έργο μακέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που ελπίζω να διαψευσθούν, χάνεται η χρηματοδότηση της νέας πισίνας του ΕΑΚΗ.
Το έργο απεντάσσεται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Αθλητισμού.

Κρίνεται λιμνάζον και το αντίστοιχο κονδύλιο χάνεται, χάνεται και η δημοπράτηση, χάνεται και το έργο….
Το 2021 πήραμε μία μεγάλη χαρά γιατί εντάχθηκε στον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ένα έργο που θα έδινε ανάσα στους αθλητές και τα σωματεία μας. Πού να ξέραμε τότε ότι δεν ήταν ώριμο προς δημοπράτηση, αφού, εδώ που τα λέμε, ούτε σήμερα είναι.

Από την πρώτη χαρά που πήραμε και μετά, κανείς δεν ασχολήθηκε με την ωρίμανσή του, επίσης απ’ ότι φαίνεται, αφού το έργο πλέον απεντάσσεται.

Η ειρωνεία είναι ότι λόγω εφαρμογής του άρθρου 50 του Ν. 4412 το έργο απαιτούσε την ελάχιστη μελετητική ωριμότητα, γιατί η δημοπράτηση με μελετοκατασκευή απαιτεί μόνο μία προμελέτη, που ούτε αυτή είχε γίνει, απ΄ό,τι επίσης φαίνεται.
Και τελικά δεν υπήρχε τίποτε, δεν έγινε τίποτε, εκτός από τις πομπώδεις εξαγγελίες και δεν απομένει τίποτε εκτός βεβαίως από τη φωτορεαλιστική μακέτα – σύμβολο της πολιτικής απάτης.

Είναι μία εξέλιξη πολύ οδυνηρή και δυσάρεστη αλλά έχει ονοματεπώνυμο και η αποτυχία του εγχειρήματος συνδέεται άμεσα με συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, που τώρα κάνει μομφή στο νέο Υπουργό.
Όμως για να μη βιαστούμε να επιρρίψουμε ευθύνες στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, μαθαίνω ό,τι σχεδιάζει να το επανεντάξει στη χρηματοδοτική περίοδο 2026-2028, αφού θα έχει, λογικά, φροντίσει να υπάρχει προμελέτη για τη δημοπράτηση του έργου.
Όχι τίποτε άλλο, μέχρι τότε θα σκουριάσει και η μακέτα…

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

“Το κόκκινο νήμα – Υγεία, Κοινωνία, Πολιτική”:...

Tη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου. Το βιβλίο του Ανδρέα Ξανθού με...

Συνάντηση Λευτέρη Αυγενάκη με ΓΓ Υπουργείου Εσωτερικών...

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής...

“Το κόκκινο νήμα – Υγεία, Κοινωνία, Πολιτική”:...

Tη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου. Το βιβλίο του Ανδρέα Ξανθού με...

Συνάντηση Λευτέρη Αυγενάκη με ΓΓ Υπουργείου Εσωτερικών...

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αυτός είναι ο οδικός χάρτης για την αναγέννηση της Κρητικής Τυροκομίας

Ολοκληρωμένη στρατηγική παρέμβαση για τον κλάδο της τυροκομίας από...

Νέες μειώσεις φόρων και αυξήσεις μισθών το 2026: Το “πακέτο” 30 μεταρρυθμίσεων που φέρνει η κυβέρνηση

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υπουργός Επικρατείας παρουσίασαν...