Νίκος Χρονάκης:Την συντήρηση του Οδικού Δικτύου από τον Κόμβο της Νέας Αλικαρνασσού εως την Καλλιθέα

ΧΡΟΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ “

Απάντηση σε Επερώτηση, « Άμεσα Δρομολογούνται οι διαδικασίες για « ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ».

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης που έγινε με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 17/12/2020 συζητήθηκε η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ μου προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη με θέμα « ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ».

Χαιρετίζω την απάντηση στην Επερώτηση μου, του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Συριγωνάκη Νίκου, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα όπως ανέφερε συντήρησης του παραπάνω οδικού τμήματος από τον κόμβο της Νέας Αλικαρνασσού έως την Καλλιθέα μήκους 2,5 χιλιομέτρων, δρομολογούνται άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες, ώστε να συντηρηθεί – αποκατασταθεί το παραπάνω οδικό τμήμα.

Θα ενταχθεί σε έργο με τίτλο « ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ» με αντικείμενο του έργου την επέμβαση στο τμήμα της Λεωφόρου Καζαντζίδη από τον ισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού έως την Καλλιθέα συνολικού μήκους 2,5 χιλιόμετρα προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ περίπου, αντιμετωπίζοντας και την απορροή των ομβρίων υδάτων. . Έτσι ώστε να αποκατασταθεί ο ασφαλτοτάπητας όπως αναφέρω στην Επερώτηση μου και να καταστεί ασφαλές το οδόστρωμα για την διέλευση τον Οχημάτων τόσο από την ΒΙΠΕ Ηρακλείου αλλά και όλων των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της πόλεως του Ηρακλείου και των Δήμων Αρχανών – Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδας, Βιάννου και άλλων όμορων δήμων, λόγω ότι είναι μια είσοδος – έξοδος της πόλεως του Ηρακλείου.

Συνημμένα : H Επερωτηση μου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 16/11/2020

Προς : Περιφερειάρχη Κρήτης
κ. Αρναουτάκη Σταύρο

Θέμα : ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ.

Στο τμήμα του Περιφερειακού οδικού δικτύου, από τον κόμβο της Νέας Αλικαρνασσού έως την Καλλιθέα το οδόστρωμα έχει υποστεί μεγάλη αλλοίωση – παραμόρφωση και έχει διάφορες ανωμαλίες αυτό πιθανόν έχει συμβεί Δεδομένης της μεγάλης κίνησης του συγκεκριμένου οδικού τμήματος και από βαρέα οχήματα που τον χρησιμοποιούν λόγω και της Βιομηχανικής Περιοχής που υπάρχει.
Όμως το συγκριμένο Οδικό τμήμα είναι μια είσοδος – έξοδος της πόλεως του Ηρακλείου, των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της πόλεως του Ηρακλείου και των Δήμων Αρχανών – Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδας, Βιάννου και άλλων όμορων δήμων, οπότε ενέχει μεγάλο κίνδυνο για ατυχήματα ατόμων που μετακινούνται με δίκυκλα αλλά και με Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

Δεδομένης της αυξανομένης κίνησης του συγκεκριμένου οδικού τμήματος και της αλλοίωσης – παραμόρφωσης του οδοστρώματος αυτού, δημιουργούνται αυξανόμενοι κίνδυνοι για ατυχήματα των κατοίκων των περιοχών που ανέφερα παραπάνω αλλά και πολλών επισκεπτών που έρχονται στο νησί μας και κατευθύνονται νότια του Νομού μας, αλλά και στα πλαίσια της αναβάθμισης του Περιφερειακού οδικού δικτύου του Νομού μας και της Κρήτης.

Προτίθεται η Περιφέρεια Κρήτης να προβεί σε μελέτη και στην συνέχεια στην συντήρηση του οδικού δικτύου από τον κόμβο της Νέας Αλικαρνασσού έως την Καλλιθέα που είναι μια είσοδος – έξοδος της πόλεως του Ηρακλείου, των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της πόλεως του Ηρακλείου και των Δήμων Αρχανών – Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδας, Βιάννου και άλλων όμορων δήμων ??

ΧΡΟΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.