Νίκος Ηγουμενίδης: 81 χρόνια μετά, η Γερμανία να σταματήσει να αρνείται τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα

Με αφορμή τη σημερινή 81η επέτειο από την εισβολή της Ναζιστικής Γερμανίας στην Ελλάδα, ο βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Νίκος Ε. Ηγουμενίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Σαν σήμερα, 81 χρόνια πριν, οι γερμανικές ναζιστικές δυνάμεις εισέβαλαν στη χώρα συναντώντας την ηρωική Αντίσταση των Ελλήνων που με το σθένος της έβαλε έναν θεμέλιο λίθο ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Κι όμως, 81 χρόνια μετά, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας εξακολουθεί να αρνείται τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελλάδα.

Είναι αδιανόητο η Γερμανία να ανακοινώνει ένα πολυδάπανο πρόγραμμα στρατιωτικών δαπανών και ταυτόχρονα να εξακολουθεί να κωφεύει στο ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων απέναντι στην Ελλάδα.

Όχι απλώς δεν έχουν λήξει οι υποχρεώσεις της Γερμανίας, αλλά ειδικά και σε μια περίοδο που ο κόσμος ταλανίζεται από πολέμους, οφείλει να εκπληρώσει το ιστορικό της χρέος.

Και διαχρονικά, πόσο μάλλον και σήμερα, οι αξιώσεις της Ελλάδας παραμένουν και ενεργές και απαράγραπτες.

Είναι καιρός η Ελληνική Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών να σταματήσει να δίνει τις τετριμμένες απαντήσεις και να δώσει καθαρές και σαφείς απαντήσεις για το πώς θα δώσουμε μια συνέχεια στο διακομματικό πόρισμα της Βουλής.

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στην προετοιμασία για τη σύμφωνα και με το πόρισμα του 2019 νομική πλέον διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

Ως ελάχιστος φόρος τιμής σε όσους και όσες μπήκαν στην πρώτη γραμμή και αντιστάθηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι».

Τα σχόλια είναι κλειστά.