Νίκος Ηγουμενίδης:Η Κυβέρνηση να σταματήσει να απαξιώνει τους χιλιάδες ταλαιπωρημένους σεισμόπληκτους του Νομού Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Εδώ και τέσσερις μήνες κατατίθενται προτάσεις και υπομνήματα για όλα τα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων περιοχών.

Η Κυβέρνηση όχι απλώς τα αγνοεί επιδεικτικά, αλλά προτιμά για μια ακόμη φορά την επικοινωνία και τις φιέστες.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αδυνατεί ακόμη και να καλέσει σε διάλογο όσους επλήγησαν από την σεισμική δραστηριότητα κλείνοντας τα αφτιά και θεωρώντας ότι επιλύει το πρόβλημα μέσα από «κλειστές» συσκέψεις και συνεντεύξεις τύπου. Ο παραγκωνισμός του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος «Ελπίδα» είναι απολύτως ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας.

Η αγωνία εξάλλου των κυβερνώντων είναι μεγάλη καθώς μέσα από μια «κλειστή» σύσκεψη προσβλέπουν σε δήθεν «κάθαρση» της κυβέρνησης μετά και την παταγώδη αποτυχία της διαχείρισης της πρόσφατης χιονόπτωσης.

Αλήθεια, τέσσερις μήνες και πλέον πού ήταν η Κυβέρνηση να απαντήσει στα επαναλαμβανόμενα υπομνήματα του Συλλόγου αλλά και των τοπικών αρχών όπως επανειλημμένως έχουμε αναφέρει στις κοινοβουλευτικές αναφορές που συστηματικά καταθέτουμε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου;

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν απαντά στην απουσία μακροπρόθεσμου πλάνου ανάταξης της περιοχής. Δεν απαντά στην απουσία γενναίας χρηματοδότησης στους πληγέντες Δήμους προκειμένου να αποκατασταθούν δημόσιες υποδομές και στα έργα υποστήριξης των πολιτών. Δεν απαντά στο πόσα χρήματα έχουν λάβει οι εργαζόμενοι της περιοχής που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στην ανεργία, στο πόσοι σεισμόπληκτοι που τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές έχουν αποζημιωθεί έως τώρα, στο πόσες επιχειρήσεις έχουν λάβει επιχορήγηση ως στήριξη από την πολιτεία. Δεν απαντά γιατί έβαλαν τους σεισμόπληκτους να υπογράψουν ότι θα καλύψουν οι ίδιοι τους λογαριασμούς του ρεύματος και του νερού. Και γιατί αποστέλλονται ακόμη οι λογαριασμοί για τα γκρεμισμένα από το σεισμό σπίτια.

Η απαξίωση και η προσβολή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τους ήδη χιλιάδες ταλαιπωρημένους σεισμόπληκτους της περιοχής μας πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γούρνες: «Πράσινο φως» με όρους για την...

Με θετική γνωμοδότηση ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την...

Δήμος Μαλεβιζίου και Κοινότητα Καλεσών τίμησαν τους...

Σε μία σεμνή τελετή, που διοργάνωσαν ο Δήμος Μαλεβιζίου...

Γούρνες: «Πράσινο φως» με όρους για την...

Με θετική γνωμοδότηση ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την...

Δήμος Μαλεβιζίου και Κοινότητα Καλεσών τίμησαν τους...

Σε μία σεμνή τελετή, που διοργάνωσαν ο Δήμος Μαλεβιζίου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΣΔΕ 2026: «Ανάσα» για αγρότες και κτηνοτρόφους – Όλες οι αλλαγές και οι απλουστεύσεις στις αιτήσεις

Σημαντικές αλλαγές και απλουστεύσεις στη διαδικασία υποβολής της Ενιαίας...

Αιτήσεις για τη ΣΑΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου – Έως 20 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές

Σας ενημερώνουμε ότι η ΣΑΕΚ (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης)...

Στεγαστικά δάνεια: Από ρεκόρ σε ρεκόρ το 2026

Ένα στα πέντε στεγαστικά δάνεια στο πρώτο μισό του...