Νίκος Ηγουμενίδης: «Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας απαιτεί πράξεις και όχι παλαμάκια»

Ημερομηνία:

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας βρίσκει όλο τον κόσμο να αναμετριέται με έναν «άγνωστο» μέχρι σήμερα ιό αλλά και με τις πραγματικές δυνάμεις του συστήματος υγείας κάθε χώρας. Οι Κυβερνήσεις διεθνώς αναμετριούνται με το πλέον κυρίαρχο της πανδημίας, δηλαδή με το πόσο ισχυρό ή όχι είναι το δημόσιο σύστημα υγείας.

Στη χώρα μας αυτό σημαίνει γενναία στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και όχι «δώρα στους ιδιώτες» ή παλαμάκια. Το ΕΣΥ απαιτεί προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Απαιτεί επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας των γιατρών και νοσηλευτών σε όλες τις μονάδες του. Απαιτεί αύξηση των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και χωρίς αστερίσκους επίταξη των ιδιωτικών. Ενίσχυση των δημόσιων εργαστηρίων και αυξημένη διαθεσιμότητα διαγνωστικών τεστ για τον άμεσο έλεγχο ύποπτων κρουσμάτων. Απαιτεί να προχωρήσει η υπόθεση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η γενναία χρηματοδότηση και ενίσχυση της.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας δεν θέλει ούτε ασπιρίνες, ούτε «χαριστικές ρυθμίσεις» σε ιδιώτες, ούτε τις εκ των υστέρων ευχαριστίες στους γιατρούς για όσο κρατά η πανδημία. Θέλει το κράτος να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις -και για σήμερα αλλά και για αύριο- την ισότιμη, καθολική, υψηλού επιπέδου πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

STOP στην ελεύθερη πρόσβαση σε ειδικούς γιατρούς...

Σφοδρές αντιδράσεις από τους Ιατρικούς Συλλόγους φέρνει η νέα...

Σε χρήση δυο νέες δημόσιες τουαλέτες στο...

Στο πάρκο Δ. Θεοτοκόπουλου και στην Καινούργια Πόρτα –...

STOP στην ελεύθερη πρόσβαση σε ειδικούς γιατρούς...

Σφοδρές αντιδράσεις από τους Ιατρικούς Συλλόγους φέρνει η νέα...

Σε χρήση δυο νέες δημόσιες τουαλέτες στο...

Στο πάρκο Δ. Θεοτοκόπουλου και στην Καινούργια Πόρτα –...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

STOP στην ελεύθερη πρόσβαση σε ειδικούς γιατρούς χωρίς παραπεμπτικό από τον «Προσωπικό»

Σφοδρές αντιδράσεις από τους Ιατρικούς Συλλόγους φέρνει η νέα...

Η SKY express μεταφέρει και φέτος το Άγιο Φως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Χανιά, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σαντορίνη θα λάβουν...

Οδοιπορικό – Ζούμε το Πάσχα στα χωριά της Κρήτης

Μια ανοιξιάτικη περιπλάνηση στα γαστρονομικά έθιμα ενός τόπου με...

Σε χρήση δυο νέες δημόσιες τουαλέτες στο κέντρο του Ηρακλείου

Στο πάρκο Δ. Θεοτοκόπουλου και στην Καινούργια Πόρτα –...