Νίκος Ηγουμενίδης: «Η σημερινή εικόνα του ΕΚΑΒ δεν είναι η εξαίρεση, αλλά η κανονικότητα της πολιτικής της ΝΔ»

Ημερομηνία:

Με αφορμή τα τελευταία τραγικά περιστατικά που φανερώνουν τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διήμερο το ΕΚΑΒ δεν είναι η εξαίρεση του κανόνα αλλά η κανονικότητα που έχει δημιουργήσει και υπόσχεται για το μέλλον η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Για τη Νέα Δημοκρατία δεν αποτελεί μείζον θέμα και επιχειρεί να υποβαθμίσει ότι εν έτει 2023 ένα «επείγον» περιστατικό μπορεί να φθάνει με καθυστέρηση προσέγγισης στο δημόσιο σύστημα υγείας. Για εμάς, όμως, είναι αδιανόητο να μεταφέρεται στην Ελλάδα ένας ασθενής σε καρότσα επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα και να χάνεται μια ανθρώπινη ζωή.

Είναι κορυφαία μας προτεραιότητα η ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα και συνολικά η ανασύσταση του ΕΣΥ – και όχι η υποταγή του στα συμφέροντα των ιδιωτών.

Στο σχεδιασμό μας είναι η αυτόματη προκήρυξη όλων των κενούμενων οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ, η αναδιαμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού με τον εισαγωγικό μισθό για τον πρωτοδιόριστο γιατρό στα 2.000 ευρώ και με αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό, και η ένταξη όλων των εργαζόμενων υγειονομικών στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Η έγκαιρη, ασφαλής και αξιοπρεπής πρόσβαση στο ΕΣΥ είναι δικαίωμα των πολιτών, αλλά και αυτονόητο καθήκον της κεντρικής Πολιτείας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σάρωσε 15χρονος από το Ηράκλειο σε διαγωνισμό...

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε δύο γύρους, μια με ηχογράφηση...

Δήμος Ηρακλείου:Τα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Ολοκληρώσαμε τις σημάνσεις, προχωράμε στα έργα για...

Σάρωσε 15χρονος από το Ηράκλειο σε διαγωνισμό...

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε δύο γύρους, μια με ηχογράφηση...

Δήμος Ηρακλείου:Τα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Ολοκληρώσαμε τις σημάνσεις, προχωράμε στα έργα για...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η ΕΕ θωρακίζει τους αγρότες

Υποχρεωτικά τα γραπτά συμβόλαια με τους αγοραστές – Αλλάζουν...

Τρένο στην Κρήτη: Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη της Παγκρήτιας Επιτροπής με τον υφυπουργό

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη της Παγκρήτιας Επιτροπής...