Νίκος Ηγουμενίδης: «Η σημερινή εικόνα του ΕΚΑΒ δεν είναι η εξαίρεση, αλλά η κανονικότητα της πολιτικής της ΝΔ»

Ημερομηνία:

Με αφορμή τα τελευταία τραγικά περιστατικά που φανερώνουν τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διήμερο το ΕΚΑΒ δεν είναι η εξαίρεση του κανόνα αλλά η κανονικότητα που έχει δημιουργήσει και υπόσχεται για το μέλλον η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Για τη Νέα Δημοκρατία δεν αποτελεί μείζον θέμα και επιχειρεί να υποβαθμίσει ότι εν έτει 2023 ένα «επείγον» περιστατικό μπορεί να φθάνει με καθυστέρηση προσέγγισης στο δημόσιο σύστημα υγείας. Για εμάς, όμως, είναι αδιανόητο να μεταφέρεται στην Ελλάδα ένας ασθενής σε καρότσα επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα και να χάνεται μια ανθρώπινη ζωή.

Είναι κορυφαία μας προτεραιότητα η ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα και συνολικά η ανασύσταση του ΕΣΥ – και όχι η υποταγή του στα συμφέροντα των ιδιωτών.

Στο σχεδιασμό μας είναι η αυτόματη προκήρυξη όλων των κενούμενων οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ, η αναδιαμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού με τον εισαγωγικό μισθό για τον πρωτοδιόριστο γιατρό στα 2.000 ευρώ και με αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό, και η ένταξη όλων των εργαζόμενων υγειονομικών στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Η έγκαιρη, ασφαλής και αξιοπρεπής πρόσβαση στο ΕΣΥ είναι δικαίωμα των πολιτών, αλλά και αυτονόητο καθήκον της κεντρικής Πολιτείας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου η...

Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 13:00 συνεδριάζει η Δημοτική...

Επιστήμονες από 11 χώρες στα Αστερούσια για...

Η φιλοξενία και η ενεργός συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου η...

Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 13:00 συνεδριάζει η Δημοτική...

Επιστήμονες από 11 χώρες στα Αστερούσια για...

Η φιλοξενία και η ενεργός συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου η Δημοτική Επιτροπή

Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 13:00 συνεδριάζει η Δημοτική...

Εξιχνιάσθηκαν έξι περιπτώσεις απάτης σε Λασίθι και Βοιωτία

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες...