Νίκος Ηγουμενίδης: «Η σημερινή εικόνα του ΕΚΑΒ δεν είναι η εξαίρεση, αλλά η κανονικότητα της πολιτικής της ΝΔ»

Ημερομηνία:

Με αφορμή τα τελευταία τραγικά περιστατικά που φανερώνουν τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διήμερο το ΕΚΑΒ δεν είναι η εξαίρεση του κανόνα αλλά η κανονικότητα που έχει δημιουργήσει και υπόσχεται για το μέλλον η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Για τη Νέα Δημοκρατία δεν αποτελεί μείζον θέμα και επιχειρεί να υποβαθμίσει ότι εν έτει 2023 ένα «επείγον» περιστατικό μπορεί να φθάνει με καθυστέρηση προσέγγισης στο δημόσιο σύστημα υγείας. Για εμάς, όμως, είναι αδιανόητο να μεταφέρεται στην Ελλάδα ένας ασθενής σε καρότσα επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα και να χάνεται μια ανθρώπινη ζωή.

Είναι κορυφαία μας προτεραιότητα η ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα και συνολικά η ανασύσταση του ΕΣΥ – και όχι η υποταγή του στα συμφέροντα των ιδιωτών.

Στο σχεδιασμό μας είναι η αυτόματη προκήρυξη όλων των κενούμενων οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ, η αναδιαμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού με τον εισαγωγικό μισθό για τον πρωτοδιόριστο γιατρό στα 2.000 ευρώ και με αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό, και η ένταξη όλων των εργαζόμενων υγειονομικών στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Η έγκαιρη, ασφαλής και αξιοπρεπής πρόσβαση στο ΕΣΥ είναι δικαίωμα των πολιτών, αλλά και αυτονόητο καθήκον της κεντρικής Πολιτείας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου:Πρόβλημα στο σύστημα αυτόματου ελέγχου φωτισμού...

Ένα ευρύτερο πρόβλημα στο σύστημα αυτόματου ελέγχου φωτισμού του...

Μεγάλη φωτιά σε χώρο ενοικιαζόμενων οχημάτων στην...

Συναγερμός σήμανε 10 λεπτά πριν τη 1 μετά τα...

Δήμος Ηρακλείου:Πρόβλημα στο σύστημα αυτόματου ελέγχου φωτισμού...

Ένα ευρύτερο πρόβλημα στο σύστημα αυτόματου ελέγχου φωτισμού του...

Μεγάλη φωτιά σε χώρο ενοικιαζόμενων οχημάτων στην...

Συναγερμός σήμανε 10 λεπτά πριν τη 1 μετά τα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά το 1919, από έναν Κρητικό Αρχιμανδρίτη

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...

Το Τόκιο χόρεψε… καλαματιανό: Το ιαπωνικό συγκρότημα «Κέφι» γέμισε Ελλάδα το κέντρο της πόλης!

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εικόνα καταγράφηκε την Κυριακή του Πάσχα...

Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση

Ανοιχτή μέχρι τις 8 Μαΐου η πλατφόρμα για υποβολή...

«Μεγάλος αδελφός» για τσιγάρα και ποτά: Τι αλλάζει από 16 Απριλίου

Νέο ψηφιακό μητρώο υποχρεώνει σε εγγραφή όλες τις επιχειρήσεις...