Νίκος Ηγουμενίδης: Η Κυβέρνηση κινείται πλέον εκδικητικά απέναντι στους υγειονομικούς της Κρήτης

Ημερομηνία:

Σχετικά με το σημερινό υγειονομικό συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ε. Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλα όσα διαδραματίζονται ενάντια στους υγειονομικούς στο Ηράκλειο και στην Κρήτη αντανακλούν το πραγματικό πρόσωπο της σημερινής Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση όχι απλώς έχει εγκαταλείψει τους υγειονομικούς, αλλά κινείται πλέον εκδικητικά σε βάρος τους.

Επιβραβεύει κραυγαλέες κινήσεις αυταρχισμού – με πλέον τρανταχτή την περίπτωση των αναισθησιολόγων στο ΠαΓΝΗ – , αφήνει απλήρωτες υπερωρίες, επιβάλει εξαντλητικά ωράρια, ανορθολογικές μετακινήσεις, συγχωνεύσεις κλινικών και τραγικές υποστελεχώσεις νευραλγικών τμημάτων. Αδιαφορεί προκλητικά απέναντι στο κύμα παραιτήσεων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και επιμένει σε μια ιδεολογική εμμονή για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Οι υγειονομικοί όμως της Κρήτης και σε όλη τη χώρα δεν το βάζουν κάτω. Αγωνίζονται με αξιοπρέπεια για να υπερασπιστούν ένα δημόσιο και δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας ενάντια σε όλες τις ενέργειες υπονόμευσης του ρόλου τους. Μαζί και με τους υγειονομικούς και απέναντι σε αυτό το αυταρχικό και επιθετικό πρόσωπο της Κυβέρνησης χρειαζόμαστε ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων που θα αντιπαραταχθεί στα σχέδια της Κυβέρνησης για παράδοση της υγείας στους ιδιώτες, που θα υπερασπιστεί και τα συμφέροντα των υγειονομικών αλλά και ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας βασισμένο στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα αλλαγή του καιρού στην Κρήτη –...

Η Κρήτη περνά σταδιακά σε πιο φθινοπωρινό σκηνικό από...

Στην Κρήτη οι εταίροι του ευρωπαϊκού έργου...

Στην Κρήτη βρέθηκαν οι 41 εταίροι από 13 ευρωπαϊκές...

Νέα αλλαγή του καιρού στην Κρήτη –...

Η Κρήτη περνά σταδιακά σε πιο φθινοπωρινό σκηνικό από...

Στην Κρήτη οι εταίροι του ευρωπαϊκού έργου...

Στην Κρήτη βρέθηκαν οι 41 εταίροι από 13 ευρωπαϊκές...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην Κρήτη οι εταίροι του ευρωπαϊκού έργου Crete Valley

Στην Κρήτη βρέθηκαν οι 41 εταίροι από 13 ευρωπαϊκές...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 15:00 θα συνεδριάσει στο...

Δήλωση της Ελένης Βατσινά για τα 83 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου

Μήνυμα Αντίστασης αλλά και μη παραίτησης από τη διεκδίκηση...