Νίκος Ηγουμενίδης: «Ταφόπλακα» για τις λαϊκές αγορές με την σφραγίδα Άδωνι Γεωργιάδη αποτελεί το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που εισέρχεται προς συζήτηση σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ταφόπλακα» για τις λαϊκές αγορές με την σφραγίδα του Άδωνι Γεωργιάδη αποτελεί το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που εισέρχεται σήμερα προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η Κυβέρνηση θεσμοθετεί τη συμμετοχή των παραγωγών με τη διαδικασία της προκήρυξης και αντιμετωπίζει τους ανθρώπους της λαϊκής ως ιδιοκτήτες σουπερ μάρκετ. Στην πραγματικότητα ανοίγει τον δρόμο της υπερσυγκέντρωσης των αδειών και των πάγκων σε λίγα χέρια-εταιρίες σε βάρος τόσο των παραγωγών και χιλιάδων εργαζομένων στο υπαίθριο εμπόριο, όσο και σε βάρος των απλών πολιτών-καταναλωτών.

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση διαρρηγνύει και επίσημα την όποια επαφή με τον απλό και λαϊκό κόσμο που παραδοσιακά προσέρχεται στις λαϊκές για ποιοτικά και φθηνά τρόφιμα για τον καθημερινό του τραπέζι.

Όλες οι διατάξεις που στοχεύουν στη συρρίκνωση και τον αφανισμό των ανθρώπων του πάγκου των λαϊκών αγορών πρέπει άμεσα να αποσυρθούν και να εισακουστούν όλες οι προτάσεις των εκπροσώπων των λαϊκών αγορών που δικαίως ήδη ετοιμάζουν σφοδρές κινητοποιήσεις. Ο θεσμός των λαϊκών αγορών πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευθεί!»

Τα σχόλια είναι κλειστά.