Νίκος Ηγουμενίδης: «Το Πολυτεχνείο φάρος στην πάλη για την Ελλάδα μας»

Ημερομηνία:

Με αφορμή τη φετινή Επέτειο του Πολυτεχνείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος E. Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα που αυξάνονται οι συμπολίτες μας για τους οποίους αποτελεί ζητούμενο το καθημερινό τραπέζι, με έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο, από την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία μέχρι τον ζόφο των παρακολουθήσεων, το Πολυτεχνείο αποτελεί μια ζωντανή πηγή έμπνευσης για την προάσπιση της εργασίας, την εμβάθυνση της δημοκρατίας, για την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, για ένα ανοιχτό και ελεύθερο Πανεπιστήμιο, για τη νικηφόρα πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και υπέρ των αδύναμων.

Το Πολυτεχνείο ζει. Ο αντιδικτατορικός αγώνας για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, εμπνέει τους σημερινούς αγώνες για εργασία, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη παντού. Κατορθώνει και σήμερα να συνδέεται με τα κεντρικότερα ζητήματα της πάλης, για την πολιτική αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση.

Η Εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 αποτελεί και σήμερα ζωντανή πηγή έμπνευσης μαζί με όλους όσοι αγωνίστηκαν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, δοκιμάστηκαν στη φρίκη των βασανιστηρίων, της εξορίας, των φυλακίσεων, των διώξεων και των στρατοδικείων. Είναι ο δικός μας φάρος για ένα καλύτερο μέλλον, για την δημοκρατική Ελλάδα των προοδευτικών οραμάτων μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μητσοτάκης: «Στηρίζουμε τους πολίτες, προχωράμε τις μεταρρυθμίσεις»...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από παύση δύο εβδομάδων, επανήλθε...

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Αιτήσεις ακύρωσης και για τις...

Οι άδειες που δόθηκαν για επτά ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν...

Μητσοτάκης: «Στηρίζουμε τους πολίτες, προχωράμε τις μεταρρυθμίσεις»...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από παύση δύο εβδομάδων, επανήλθε...

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Αιτήσεις ακύρωσης και για τις...

Οι άδειες που δόθηκαν για επτά ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συντάξεις: Τίτλοι τέλους για την προσωπική διαφορά

Κέρδος έως 50 ευρώ τον μήνα για 671.586 παλαιούς...

Τουρισμός: Πού ποντάρει ο κλάδος για τα νέα ρεκόρ

Ο Αύγουστος «βαρόμετρο», οι πιέσεις στις τιμές και η...

Από την Κάρπαθο στην Κρήτη μεταφέρονται οι Patriot

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μετακίνηση των πυραύλων Patriot από...