Νίκος Ηγουμενίδης: «Το Πολυτεχνείο φάρος στην πάλη για την Ελλάδα μας»

Ημερομηνία:

Με αφορμή τη φετινή Επέτειο του Πολυτεχνείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος E. Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα που αυξάνονται οι συμπολίτες μας για τους οποίους αποτελεί ζητούμενο το καθημερινό τραπέζι, με έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο, από την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία μέχρι τον ζόφο των παρακολουθήσεων, το Πολυτεχνείο αποτελεί μια ζωντανή πηγή έμπνευσης για την προάσπιση της εργασίας, την εμβάθυνση της δημοκρατίας, για την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, για ένα ανοιχτό και ελεύθερο Πανεπιστήμιο, για τη νικηφόρα πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και υπέρ των αδύναμων.

Το Πολυτεχνείο ζει. Ο αντιδικτατορικός αγώνας για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, εμπνέει τους σημερινούς αγώνες για εργασία, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη παντού. Κατορθώνει και σήμερα να συνδέεται με τα κεντρικότερα ζητήματα της πάλης, για την πολιτική αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση.

Η Εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 αποτελεί και σήμερα ζωντανή πηγή έμπνευσης μαζί με όλους όσοι αγωνίστηκαν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, δοκιμάστηκαν στη φρίκη των βασανιστηρίων, της εξορίας, των φυλακίσεων, των διώξεων και των στρατοδικείων. Είναι ο δικός μας φάρος για ένα καλύτερο μέλλον, για την δημοκρατική Ελλάδα των προοδευτικών οραμάτων μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Le Monde: Η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση κλυδωνίζεται...

Εκτός συνόρων ταξιδεύει το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ με μία από...

Ο Μητσοτάκης συνυπογράφει την κοινή δήλωση των...

«Οι κυβερνήσεις μας θα συμβάλουν στη διασφάλιση της ελευθερίας...

Le Monde: Η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση κλυδωνίζεται...

Εκτός συνόρων ταξιδεύει το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ με μία από...

Ο Μητσοτάκης συνυπογράφει την κοινή δήλωση των...

«Οι κυβερνήσεις μας θα συμβάλουν στη διασφάλιση της ελευθερίας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με όπλα και ναρκωτικά

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί...

Ένας στους δέκα άνω των 16 έχει πρόβλημα συγκέντρωσης – Με χρόνια πάθηση 1 στους 4 ενήλικες

Οι συνθήκες ζωής ευνοούν την εδραίωση βλαβερών συνηθειών, προκαλώντας...