Νίκος Καλογερής: Η λύση για τον λόφο Καστέλι δεν μπορεί να βρίσκεται στο δίλημμα «ξενοδοχείο ή κατάληψη»

Ημερομηνία:

Στο ζήτημα των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στο λόφο Καστέλι, υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες εξελίξεις, με την απόσυρση της αστυνομικής δύναμης που φρουρούσε τον χώρο και την άμεση επανακατάληψη του ιστορικού αυτού κτηρίου της πρώην 5ης Μεραρχίας από συλλογικότητες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, στις δημόσιες συζητήσεις και τις τοποθετήσεις φορέων και κατοίκων που ακολούθησαν το περασμένο έτος την λήξη της κατάληψης, είχε δηλώσει εξ’ αρχής και συνεχώς, πως δεν θεωρεί την πρόταση του Πολυτεχνείου Κρήτης για δημιουργία ξενοδοχείου στην συγκεκριμένη θέση ως την καλύτερη δυνατή, κρίνοντας ότι πρωτίστως το Πολυτεχνείο ως ιδιοκτήτης οφείλει να δείξει μεγαλύτερη φαντασία στην πρόταση αξιοποίησής του, ώστε αυτή να έχει μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα και οφέλη για την Χανιώτικη κοινωνία, αλλά και για το ίδιο το ίδρυμα. Ταυτόχρονα όμως, είχε τονίσει πως ένα απλό όχι στην προτεινόμενη επένδυση δεν φτάνει, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια άλλη συγκεκριμένη πρόταση απέναντι στην ήδη υπάρχουσα.

Σήμερα, τα τελευταία γεγονότα είναι ένα αποτέλεσμα αδιεξόδου, καθώς ούτε η αστυνομία δεν μπορεί να φρουρεί μονίμως τον χώρο, ούτε συγκροτήθηκε μια συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση προς το Πολυτεχνείο για να αποτελέσει ουσιαστική βάση συζήτησης, ούτε η ανάδοχος εταιρεία και το Πολυτεχνείο Κρήτης προχώρησαν στην υλοποίηση της επένδυσης που είχαν συμφωνήσει.

Άποψη του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων είναι πως η μη λύση δεν είναι λύση, ενώ προφανώς η επανακατάληψη του κτιρίου δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή και μας εκθέτει όλους απέναντι στην Χανιώτικη κοινωνία.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης και οι φορείς των Χανίων, με μπροστάρη τον τοπικό δήμο, οφείλουμε να βρούμε την λύση, η οποία δεν μπορεί να βρίσκεται στο δίλημμα «ξενοδοχείο ή κατάληψη».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Ανακοίνωση από Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων...

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ν.ΧΑΝΙΩΝ Δεν θα πληρώσουμε...

Χανιά: Το πλήρες λειτουργικό πρόγραμμα της Μεγάλης...

Με επίκεντρο τους ναούς των Χανίων και του Αποκόρωνα,...

Χανιά:Ανακοίνωση από Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων...

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ν.ΧΑΝΙΩΝ Δεν θα πληρώσουμε...

Χανιά: Το πλήρες λειτουργικό πρόγραμμα της Μεγάλης...

Με επίκεντρο τους ναούς των Χανίων και του Αποκόρωνα,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Με επιτυχία και κοινωνική αποδοχή ολοκληρώθηκε ο Κύκλος Δράσεων «ΣΥΝ-ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ» της Περιφέρειας Κρήτης

Με εξαιρετική επιτυχία και με μαζική συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών,...

Χανιά:Ανακοίνωση από Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων για το δώρο του Πάσχα

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ν.ΧΑΝΙΩΝ Δεν θα πληρώσουμε...

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Να πει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αν και σε ποιους θα ασκηθούν διώξεις

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού Οπρωθυπουργός ζήτησε από την Ευρωπαϊκή...