Νίκος Καλογερής: Η λύση για τον λόφο Καστέλι δεν μπορεί να βρίσκεται στο δίλημμα «ξενοδοχείο ή κατάληψη»

Ημερομηνία:

Στο ζήτημα των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στο λόφο Καστέλι, υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες εξελίξεις, με την απόσυρση της αστυνομικής δύναμης που φρουρούσε τον χώρο και την άμεση επανακατάληψη του ιστορικού αυτού κτηρίου της πρώην 5ης Μεραρχίας από συλλογικότητες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, στις δημόσιες συζητήσεις και τις τοποθετήσεις φορέων και κατοίκων που ακολούθησαν το περασμένο έτος την λήξη της κατάληψης, είχε δηλώσει εξ’ αρχής και συνεχώς, πως δεν θεωρεί την πρόταση του Πολυτεχνείου Κρήτης για δημιουργία ξενοδοχείου στην συγκεκριμένη θέση ως την καλύτερη δυνατή, κρίνοντας ότι πρωτίστως το Πολυτεχνείο ως ιδιοκτήτης οφείλει να δείξει μεγαλύτερη φαντασία στην πρόταση αξιοποίησής του, ώστε αυτή να έχει μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα και οφέλη για την Χανιώτικη κοινωνία, αλλά και για το ίδιο το ίδρυμα. Ταυτόχρονα όμως, είχε τονίσει πως ένα απλό όχι στην προτεινόμενη επένδυση δεν φτάνει, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια άλλη συγκεκριμένη πρόταση απέναντι στην ήδη υπάρχουσα.

Σήμερα, τα τελευταία γεγονότα είναι ένα αποτέλεσμα αδιεξόδου, καθώς ούτε η αστυνομία δεν μπορεί να φρουρεί μονίμως τον χώρο, ούτε συγκροτήθηκε μια συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση προς το Πολυτεχνείο για να αποτελέσει ουσιαστική βάση συζήτησης, ούτε η ανάδοχος εταιρεία και το Πολυτεχνείο Κρήτης προχώρησαν στην υλοποίηση της επένδυσης που είχαν συμφωνήσει.

Άποψη του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων είναι πως η μη λύση δεν είναι λύση, ενώ προφανώς η επανακατάληψη του κτιρίου δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή και μας εκθέτει όλους απέναντι στην Χανιώτικη κοινωνία.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης και οι φορείς των Χανίων, με μπροστάρη τον τοπικό δήμο, οφείλουμε να βρούμε την λύση, η οποία δεν μπορεί να βρίσκεται στο δίλημμα «ξενοδοχείο ή κατάληψη».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Ερωτευμένοι με το Ποδήλατο…ξανά»: Την Τετάρτη 18/02...

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026, ο Δήμος Χανίων σε...

Χανιά:Απουσία Δημάρχου Πλατανιά κ.Γιάννη Μαλανδράκη

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, θα απουσιάζει από...

«Ερωτευμένοι με το Ποδήλατο…ξανά»: Την Τετάρτη 18/02...

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026, ο Δήμος Χανίων σε...

Χανιά:Απουσία Δημάρχου Πλατανιά κ.Γιάννη Μαλανδράκη

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, θα απουσιάζει από...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Ζάμπιας

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιαςμε επικεφαλής...

Τουρισμός του Παντοπωλείου: Η νέα τάση του 2026 έχει σουβενίρ που ..τρώγονται

Είναι μικρά, συχνά μοιάζουν βγαλμένα από Ελληνική ταινία και...

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου

Διακοπές ρεύματος έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου...