Νοσηλευτές: Μαθαίνουν τεχνικές αποκλιμάκωσης

Ημερομηνία:

Τη Δευτέρα 24.7.23 πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου κλινικό φροντιστήριο με θέμα “ Αντιμετώπιση βίαιων και επιθετικών συμπεριφορών στις Υπηρεσίες Υγείας – Τεχνικές αποκλιμάκωσης »

Το κλινικό φροντιστήριο οργάνωσαν οργάνωσαν σε συνεργασία ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΑΝ, ο Σύλλογος νοσηλευτών ΕΣΥ νομού Λασιθιου και η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΓΝΑΝ, και ομιλητής ήταν ο κ. Τζαννής Πολυκανδριώτης (νοσηλευτής RNMH, MSc, PGDip (Ed),ΨΝΑ,)

Το κλινικό φροντιστήριο έγινε υπό την αιγίδα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Κρήτης κ. Β. Παπαδάκης, η γραμματέας κα. Μ. Αντωνακάκη και το μέλος του ΔΣ κα. Καλπακίδου.

Η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν μεγάλη από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου ενώ παρακολούθησαν και εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας.

Όπως ειπώθηκε από τον κ. Πολυκανδριώτη, η βία στο χώρο εργασίας αποτελεί ένα επικίνδυνο και πολύπλοκο επαγγελματικό κίνδυνο στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον της υγειονομικής περίθαλψης και παρουσιάζει προκλήσεις για τους νοσηλευτές, τους λοιπούς επαγγελματίες υγείας, τις διοικήσεις και τους συνδικαλιστικούς φορείς.

Η βία από τους ασθενείς, τους επισκέπτες και τους συναδέλφους δεν θα πρέπει να θεωρείται ως μέρος της δουλειάς στο απαιτητικό και αγχωτικό εργασιακό περιβάλλον παροχής υπηρεσιών υγείας.και δεν θα πρέπει να είναι ανεκτή.

Η βία κατά των εργαζομένων στον τομέα της υγείας είναι απαράδεκτη. Δεν έχει μόνο αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογική και σωματική ευεξία του προσωπικού της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά επηρεάζει και το κίνητρο εργασίας. Κατά συνέπεια, αυτή η βία υποβιβάζει την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας και θέτει σε κίνδυνο την παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Οι παρεμβάσεις για την πρόληψη της βίας κατά των εργαζομένων στον τομέα της υγείας θα πρέπει να επικεντρώνονται σε στρατηγικές για την καλύτερη διαχείριση βίαιων ασθενών και επισκεπτών υψηλού κινδύνου.

Η βία στις υπηρεσίες υγείας δεν μπορεί να εξαφανιστεί, μπορεί όμως να περιοριστεί.

Οι επαγγελματίες υγείας χρειάζεται να είναι επαρκείς ως προς τον αριθμό και εκπαιδευμένοι.

Επίσης είναι απαραίτητες:

Η κατανόηση των κινδύνων που συνδέονται με τη χρήση περιοριστικών μέτρων.

Η παρακολούθηση και στην εκτίμηση των σωματικών και ψυχολογικών αναγκών του ασθενή.

Η πρόληψη και στην αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών καταστάσεων, οι οποίες ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα ή και τη ζωή του νοσηλευόμενου.

Η ασφάλεια, η διάγνωση και η αντιμετώπιση είναι ο βασικός κανόνας στις επείγουσες αυτές περιπτώσεις.

Η εκδήλωση έκλεισε με ενημέρωση από τον πρόεδρο του περιφερειακού τμήματος Κρήτης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας Β. Παπαδάκη σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό υγείας Μ. Χρυσοχοΐδη και τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Το πρόγραμμα των Αποκριάτικων...

Με καρναβαλικές παρελάσεις, παραδοσιακά έθιμα, δράσεις για παιδιά, μουσική,...

Eπιμελητήριο Ηρακλείου:Εορταστική εκδήλωση για την έλευση του...

Εορταστική εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους και...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Το πρόγραμμα των Αποκριάτικων...

Με καρναβαλικές παρελάσεις, παραδοσιακά έθιμα, δράσεις για παιδιά, μουσική,...

Eπιμελητήριο Ηρακλείου:Εορταστική εκδήλωση για την έλευση του...

Εορταστική εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους και...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι:Σε κλίμα ενότητας η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της “Ενωτικής Κίνησης Πολιτών”

Κοπή βασιλόπιτας Δημοτικού Συνδυασμού Μανώλης Μενεγάκης: Απέναντι στον λαϊκισμό και...

Επανεκλογή Κουτσούμπα και νέα Κεντρική Επιτροπή: Ολοκληρώθηκε το 22ο Συνέδριο του ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΛΟΓΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ...

Εορτολόγιο 1 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...