Νοσοκομείο Χανίων: Κανείς υπεύθυνος για το… έρπειν της ασθενούς να πάει στην τουαλέτα

Ασθενής σερνόταν στο πάτωμα των ΤΕΠ του νοσοκομείου Χανίων και κανείς δεν την βοηθούσε να πάει τουαλέτα. Είναι μια είδηση που είχε κάνει τον γύρο της χώρας

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, αν και ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, δήλωνε ότι «υπάρχουν ευθύνες και είναι ξεκάθαρο ότι θα αποδοθούν» αποδεικνύεται ότι είχε ήδη στα χέρια του το πόρισμα της ΕΔΕ που έβγαζε “λάδι” τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Απαλλακτικό το πόρισμα

Στο πόρισμα της ΕΔΕ με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου που έχει στη διάθεσή του ο διοικητής, ο οποίος έκανε τις σχετικές δηλώσεις στην εφημερίδα στις 29 του μήνα, αναφέρει σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες ότι η καταγγελία σύμφωνα με την οποία εργαζόμενη του νοσοκομείου έλεγε στην ασθενή που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης πως ήταν επιθετική «ασ’ την να σέρνεται σαν το σκουλήκι να μάθει» ότι δεν αποδεικνύεται.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ΕΔΕ, που διενήργησε ο γιατρός Στέλιος Καστρινάκης, οι γιατροί ήταν βοηθητικοί απέναντι στην ασθενή και μόνο μια μαρτυρία αναφέρει ότι η φράση «ασ’ την να σέρνεται σαν το σκουλήκι» μαρτυρά πως όπως φαίνεται δεν ήταν αρκετή για να αποδοθούν ευθύνες στον οποιοδήποτε.

«Υπάρχουν ευθύνες και είναι ξεκάθαρο ότι θα αποδοθούν», είχε δηλώσει στην “Π” ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας, ο οποίος παρέλαβε το πόρισμα της ΕΔΕ για το περιστατικό ασθενούς που σερνόταν στο πάτωμα των ΤΕΠ ζητώντας βοήθεια για να πάει στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε πολίτης, ανεβάζοντας μάλιστα βίντεο, στις 3 Σεπτεμβρίου, αλλοδαπή ασθενής που δεν μπορούσε να περπατήσει σερνόταν στο πάτωμα των ΤΕΠ και το προσωπικό φέρεται να τη χλεύαζε χωρίς να της προσφέρει καμία βοήθεια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μια τουρίστρια βρισκόταν στα ΤΕΠ με τραύματα και ζήτησε να πάει στην τουαλέτα. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, το προσωπικό των ΤΕΠ φέρεται να την ειρωνεύτηκε για απάντηση. Στο τέλος, όπως αναφέρει, η ασθενής ξεκίνησε η ίδια να πάει στην τουαλέτα, σερνόμενη στο πάτωμα, ενώ κάποιοι φέρονται να έλεγαν “ασ’ την να σέρνεται σαν το σκουλήκι για να μάθει” σύμφωνα με το Zarpanews.

Η καταγγελία, εκτός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε και εγγράφως στη διοίκηση του νοσοκομείου, με τον διοικητή να απαντάει σε σχετική ερώτηση ότι έχει ήδη διατάξει κατεπείγουσα ΕΔΕ:

«Επικοινώνησα με τη κυρία που κάνει την καταγγελία, της ζήτησα να την κάνει και εγγράφως σε εμάς, όπως και έγινε. Έχω διατάξει να διεξαχθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ για το συμβάν και εκφράζω συγγνώμη για το περιστατικό αυτό. Η ασθενής, εξ όσων μου έχει αναφερθεί, ήταν υπό την επήρεια μέθης και σε διέγερση, αλλά και πάλι θα έπρεπε να έχει την κατάλληλη αντιμετώπιση» είχε δηλώσει ο Γιώργος Μπέας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.