Ντέρμπι η Δεύτερη Κυριακή για Μαρινάκη-Νίνο

Ντέρμπι η Δεύτερη Κυριακή για Μαρινάκη-Νίνο

Με διαφορά στις 3 ποσοστιαίες μονάδες κλείνει ο πρώτος γύρος  ανάμεσα σε Γιώργη Μαρινάκη και Θοδωρή Νίνο, σε αναμονή του β’ γύρου της ερχόμενης Κυριακής.

Ο συνδυασμός του νυν δημάρχου «Νέα Αντίληψη» συγκεντρώνει το 44,25% έναντι 41,20% του συνδυασμού «Ρέθυμνο Αξίζεις» του Θοδωρή Νίνου.

Ακολουθεί ο Θωμάς Κρεβετζάκης και ο συνδυασμός του «Οι πολίτες μπροστά – Ένας δήμος για όλους» με ποσοστό 6,49%, ο Σταύρος Βουρβαχάκης με το «Ρέθυμνο – Ενεργοί Πολίτες» με ποσοστό  5,26% και η Λαϊκή Συσπείρωση του Μανούσου Μανουσογιάννη με 2,80%.

Οι δηλώσεις Μαρινάκη

«Είμαι υποχρεωμένος να απευθύνω θερμές ευχαριστίες και στους ανθρώπους που στήριξαν αυτή τη προσπάθεια αλλά και στην κοινωνία που για άλλη μια φορά άκουσε τη φωνή της Νέας Αντίληψης. Με το νέο σύστημα του Κλεισθένη είμαστε η πλειοψηφούσα παράταξη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, οπότε είμαστε και ο ρυθμιστής και ο εγγυητής όλων των εξελίξεων στο δημοτικό συμβούλιο. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας και θα προσπαθήσουμε συζητώντας με την κοινωνία όλη αυτή την εβδομάδα να είμαστε εκείνοι οι οποίοι θα έχουμε την ευθύνη και τα ινία για τη νέα δημοτική περίοδο. Θεωρώ ότι οι Ρεθυμνιώτες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, εμπιστευόμενοι εκείνους που έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια τόσα πολλά πράγματα γι’ αυτούς».

Ανοιχτός στις συνεργασίες, στη βάση της προγραμματικής σύγκλισης εμφανίστηκε ο κ. Μαρινάκης που τόνισε: «Νομίζω ότι ο Κλεισθένης αυτό το πράγμα το απαιτεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε σε βάση όμως προγραμματικής συμφωνίας και όχι παροχολογίας ή υποσχέσεων. Αυτό ούτε μας ταιριάζει ούτε μπορούμε να το κάνουμε. Θεωρώ ότι και άλλα πράγματα που θα πω  εν καιρώ έχω σκεφτεί ώστε να εξουδετερώσουμε τις αδυναμίες του Κλεισθένη και να δημιουργήσουμε μια ασφαλή βάση συνεννόησης στο δημοτικό σύστημα για το καλό της κοινωνίας».

Οι δηλώσεις Νίνου

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Νίνος ευχαρίστησε όσους εμπιστεύθηκαν τον συνδυασμό του και τόνισε πως έγινε το πρώτο βήμα για την αλλαγή σελίδας, όπως είπε, στο δήμο. «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί σήμερα την πρώτη Κυριακή των εκλογών οι Ρεθυμνιώτες και οι Ρεθυμνιώτισες έκαναν το πρώτο μεγάλο βήμα. Έκαναν το πρώτο και σημαντικότερο ίσως βήμα για την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Ρεθύμνου. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί μετά από μια κοπιαστική αλλά εξαιρετικά πετυχημένη προεκλογική περίοδο τύχαμε της έγκρισης των συμπολιτών μας αυξάνοντας απ ό,τι φαίνεται από την ενσωμάτωση του 50% των αποτελεσμάτων που έχουμε περίπου 40% το ποσοστό που είχαμε λάβει την πρώτη Κυριακή το 2014. Η ευθύνη είναι μεγάλη.

Ξεκινάει από αυτή τη στιγμή ο αγώνας επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας  για την επόμενη Κυριακή όπου πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη αλλαγή στο Δήμο Ρεθύμνης για να πετύχουμε αυτό που η κοινωνία του Ρεθύμνου και των οικισμών απαιτεί που είναι η αλλαγή σελίδας και να ξεκινήσουμε άμεσα τα βήματα που χρειάζεται ο τόπος για να προχωρήσουμε μπροστά. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη αυτή που μας δείχνουν. Ένα ακόμη μεγαλύτερο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου που άντεξαν μια πολύ μεγάλη πίεση και έναν δύσκολο αγώνα και είναι όλοι εδώ μαζί μας». 

Τα σχόλια είναι κλειστά.