Ντιμιτρόφ: Θα λεγόμαστε «Μακεδονία» μέχρι να μπούμε στο ΝΑΤΟ

Ημερομηνία:

Ο Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι η χώρα του νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί τη συνταγματική της ονομασία έως ότου η ελληνική Βουλή κυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

«Τη στιγμή εκείνη τίθενται σε ισχύ οι συνταγματικές τροποποιήσεις και στη συνέχεια το “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” θα γίνει το συνταγματικό όνομα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Αναφορά επί του θέματος έκανε την Τρίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Ζάεφ έχει τυπικά αυτό το δικαίωμα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, εμφανίστηκε ωστόσο πεπεισμένος ότι ο σκοπιανός πρωθυπουργός θα «θα επιδείξει καλή θέληση, όπως έκανε και στο παρελθόν».

«Βρισκόμαστε σε απολύτως μεταβατική κατάσταση, αλλά μέρα με τη μέρα, όλοι, και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στη Βόρεια Μακεδονία θα ευθυγραμμιστούν με όσα προβλέπει και επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες θέλουν την Αθήνα να εξετάζει το ενδεχόμενο μίας συνάντησης των δύο πρωθυπουργών, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, θέλοντας να… προλάβουν τα σενάρια, υπογραμμίζουν ότι δεν έχει «κλειδώσει» καμία συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μητσοτάκη

Με επίθεση στους αγρότες και «κοινωνικό αυτοματισμό» το πρωτοχρονιάτικο...

Μεγάλη επένδυση 25 εκατ. ευρώ στο λιμάνι...

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα εκτεταμένο και πολυσύνθετο έργο...

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μητσοτάκη

Με επίθεση στους αγρότες και «κοινωνικό αυτοματισμό» το πρωτοχρονιάτικο...

Μεγάλη επένδυση 25 εκατ. ευρώ στο λιμάνι...

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα εκτεταμένο και πολυσύνθετο έργο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάνω από μισό εκατομμύριο τουρίστες έφθασαν με κρουαζιέρα στο Ηράκλειο

Σταθερά ανοδικοί οι δείκτες και το 2025 στο λιμάνι...

Οι 4 μεγάλες ιατρικές ανακαλύψεις του 2025 που δίνουν νέα ελπίδα στην ανθρωπότητα

Ιατρικές ανακαλύψεις που μας έδωσαν ελπίδα το 2025. Παρότι το...

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ: Αυτοκίνητο με 30% κρατική επιδότηση – Πώς να αποκτήσετε το δικό σας

Το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά – Γ’ Κύκλος» παρατείνεται για...

Ο κοινοτικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά με «έδρα» το Πάνορμο

ΤΟ «ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ» ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ...