Ντιμιτρόφ: Θα λεγόμαστε «Μακεδονία» μέχρι να μπούμε στο ΝΑΤΟ

Ο Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι η χώρα του νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί τη συνταγματική της ονομασία έως ότου η ελληνική Βουλή κυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

«Τη στιγμή εκείνη τίθενται σε ισχύ οι συνταγματικές τροποποιήσεις και στη συνέχεια το “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” θα γίνει το συνταγματικό όνομα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Αναφορά επί του θέματος έκανε την Τρίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Ζάεφ έχει τυπικά αυτό το δικαίωμα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, εμφανίστηκε ωστόσο πεπεισμένος ότι ο σκοπιανός πρωθυπουργός θα «θα επιδείξει καλή θέληση, όπως έκανε και στο παρελθόν».

«Βρισκόμαστε σε απολύτως μεταβατική κατάσταση, αλλά μέρα με τη μέρα, όλοι, και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στη Βόρεια Μακεδονία θα ευθυγραμμιστούν με όσα προβλέπει και επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες θέλουν την Αθήνα να εξετάζει το ενδεχόμενο μίας συνάντησης των δύο πρωθυπουργών, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, θέλοντας να… προλάβουν τα σενάρια, υπογραμμίζουν ότι δεν έχει «κλειδώσει» καμία συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.