O.A.K. A.E.: Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΔΕΠΑ Εμπορίας

Ημερομηνία:

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΠΑ Εμπορίας και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, υπέγραψαν την Παρασκευή 9/12/2022 στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς και ο ομόλογός του στον Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Μέσω της συνεργασίας αυτής, η ΔΕΠΑ θα συνδράμει τον Ο.Α.Κ. σε δράσεις ενεργειακής αποδοτικότητας, εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του ενεργειακού κόστους, προκειμένου ο «Οργανισμός» να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία και ν’ ανταπεξέλθει στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, αλλά και να επεκτείνει τις αναπτυξιακές του δραστηριότητες και σε άλλους τομείς, σε επίπεδο Κρήτης.
Το Μνημόνιο αποτελεί καρπό των συστηματικών επαφών που είχαν οι δύο φορείς το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ανοίγει τον δρόμο, αρχικά για τη βελτίωση της ενεργειακής λειτουργίας του Ο.Α.Κ. και των φωτοβολταϊκών συστημάτων στις εγκαταστάσεις του «Οργανισμού», αλλά και για μια σειρά ευρύτερων δράσεων που αφορούν τον «Ενεργειακό» κλάδο.
Αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου, ο κ. Παπαδογιάννης δήλωσε:
«Έγινε το επόμενο βήμα, βάσει του οποίου ξεκινά μια σημαντική συνεργασία, για τον Ο.Α.Κ.. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, είναι μια επιχείρηση που μπορεί να συνδράμει στην προσπάθεια που καταβάλουμε, για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος που μας δημιουργεί – κι εμάς στον «Οργανισμό» – η ενεργειακή κρίση. Ταυτόχρονα όμως, μας ανοίγει και νέους δρόμους, για ακόμη πιο μεγάλες δραστηριότητες, σε μέλλοντα χρόνο, μέσω των οποίων ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, μπορεί να ισχυροποιήσει έτι περαιτέρω την θέση του».

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Ξιφαράς, σημείωσε:

«Η ΔΕΠΑ Εμπορίας διαθέτει μακρά εμπειρία στην υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας, ενώ τελευταία δραστηριοποιείται συστηματικά και στις ΑΠΕ. Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε αυτή την τεχνογνωσία με τον ΟΑΚ, έναν οργανισμό με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη της Κρήτης. Η καθαρή ενέργεια άλλωστε είναι το μεγάλο στοίχημα της νέας εποχής και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε από κοινού και σε κλίμα συναντίληψης».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην...

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...

Τουρισμός: Ανεβαίνει… η κίνηση, “ανοίγει” η σεζόν...

Κόσμος πάει κι έρχεται στα αεροδρόμια του νησιού! Πτήσεις από...

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην...

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...

Τουρισμός: Ανεβαίνει… η κίνηση, “ανοίγει” η σεζόν...

Κόσμος πάει κι έρχεται στα αεροδρόμια του νησιού! Πτήσεις από...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά το 1919, από έναν Κρητικό Αρχιμανδρίτη

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...

Το Τόκιο χόρεψε… καλαματιανό: Το ιαπωνικό συγκρότημα «Κέφι» γέμισε Ελλάδα το κέντρο της πόλης!

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εικόνα καταγράφηκε την Κυριακή του Πάσχα...

Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση

Ανοιχτή μέχρι τις 8 Μαΐου η πλατφόρμα για υποβολή...

«Μεγάλος αδελφός» για τσιγάρα και ποτά: Τι αλλάζει από 16 Απριλίου

Νέο ψηφιακό μητρώο υποχρεώνει σε εγγραφή όλες τις επιχειρήσεις...