Ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ημερομηνία:

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) υποστηρίζει έμπρακτα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που συνεπάγεται η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο Διαχειριστής επικοινώνησε άμεσα με τα νοσοκομεία αναφοράς προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες τους σε εξοπλισμό. Στην προσφορά του ΑΔΜΗΕ ανταποκρίθηκαν το Νοσοκομείο Σωτηρία, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Η προμήθεια του εξοπλισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αναπνευστήρες ΜΕΘ και μεταφοράς, ακτινολογικά μηχανήματα, ογκομετρικές αντλίες έγχυσης φαρμάκων με τα αναλώσιμα τους και προκατασκευασμένους οικισμούς (isobox).
Παράλληλα, ο στρατηγικός εταίρος του ΑΔΜΗΕ, State Grid, έχει δεσμευτεί ότι θα συνδράμει την ελληνική κοινωνία στη μάχη κατά της πανδημίας με την οποία έχει ήδη αναμετρηθεί στην Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει μεριμνήσει για την άμεση δωρεά 500.000 προστατευτικών μασκών στο Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να προβεί σε περαιτέρω δωρεές.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Μπράβο στον ΑΔΜΗΕ που αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα ώρα επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία. Ευχαριστώ επίσης την State Grid και για τις δικές της δωρεές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Υπενθυμίζω ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι εταιρείες του κλάδου ενέργειας προσφέρουν όλες συνεχώς και αδιαλείπτως ένα κρίσιμο κοινωνικό έργο, που είναι η απρόσκοπτη κάλυψη των αναγκών της ώρας με κάθε μορφή ενέργειας. Συγχαρητήρια στα στελέχη και τους εργαζομένους των εταιρειών αυτών».
Ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον ΑΔΜΗΕ που με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει τα νοσοκομεία μας στη δύσκολη αυτή μάχη. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας. Κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρωτοφανή κρίση της Δημόσιας Υγείας».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή που η κρίση του CoVid-19 επεκτάθηκε και στη χώρα μας, ο ΑΔΜΗΕ κινητοποιήθηκε για να στηρίξει τα Δημόσια Νοσοκομεία, τα οποία επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της πρωτοφανούς κρίσης. Ο Διαχειριστής θα συνδράμει με όλα του τα μέσα τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται περισσότερο από τη νόσο».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΟΣΔΕ 2026: Αλλάζουν τα δεδομένα για τους...

Χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και...

Γιατί ο αυτισμός διαγιγνώσκεται 4 φορές συχνότερα...

Νέα έρευνα εξετάζει τα γενετικά αίτια αυτού του χάσματος,...

ΟΣΔΕ 2026: Αλλάζουν τα δεδομένα για τους...

Χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και...

Γιατί ο αυτισμός διαγιγνώσκεται 4 φορές συχνότερα...

Νέα έρευνα εξετάζει τα γενετικά αίτια αυτού του χάσματος,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήλωση Λευτέρη Αυγενάκη για την εορτή του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας

«Η εορτή του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Δήμος Μυλοποτάμου :⛽ Αγροτικό πετρέλαιο με έκπτωση στην αντλία από την 1η Νοεμβρίου 2026

Ο Δήμος Μυλοποτάμου ενημερώνει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους...