Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου EUROMONTANA

Ημερομηνία:

Πρόσκληση συνεργασίας στα μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Euromontana απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Euromontana, το οποίο αποτελεί ένα πολυτομεακό δίκτυο συνεργασιών για την ανάπτυξη των ορεινών ευρωπαϊκών περιοχών, με σκοπό τη βελτίωση της ορεινής διαβίωσης, τη δικτύωση και τη βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών. Συμμετέχουν 70 Οργανισμοί από 20 ευρωπαϊκές χώρες.
Στη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε η εκλογή των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνεργασίας. Πρόεδρος του Δικτύου Euromontana επανεξελέγη ο Juanan Gutierrez από την Ισπανία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης εξελέγη Αντιπρόεδρος της Euromontana και μέλος του Δ.Σ. Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου και αντίστοιχα η πρώτη φορά που αναλαμβάνει την Αντιπροεδρία του.

Ο Γιώργος Αλεξάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της Κλιματικής Αλλαγής (ιδιαίτερα επίκαιρης αυτή την περίοδο στην Κρήτη), του Βιώσιμου Τουρισμού και Ενέργειας και στην Κοινωνική και Πολιτική Συνοχή ως προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάπτυξη του νησιού.
Τις εργασίες του Euromontana απασχόλησαν επίσης θέματα που αφορούν τις προτεραιότητες του Δικτύου για την προγραμματική περίοδο 2020-2024, η ανταλλαγή ιδεών για την ανάπτυξη νέων προτάσεων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η θεματολογία για το επόμενο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα Όρη, με θέμα τα «Έξυπνα Βουνά», η προσέλκυση νέων μελών και ο προϋπολογισμός για το επόμενο έτος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σεισμός στο πολιτικό σύστημα: 17 βουλευτές στο...

Νέα δεδομένα προκύπτουν γύρω από τη δεύτερη δικογραφία της...

Κτηματολόγιο: Χιλιάδες ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν τη...

Σε αναβρασμό βρίσκονται το τελευταίο διάστημα χιλιάδες ιδιοκτήτες γης...

Σεισμός στο πολιτικό σύστημα: 17 βουλευτές στο...

Νέα δεδομένα προκύπτουν γύρω από τη δεύτερη δικογραφία της...

Κτηματολόγιο: Χιλιάδες ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν τη...

Σε αναβρασμό βρίσκονται το τελευταίο διάστημα χιλιάδες ιδιοκτήτες γης...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σεισμός στο πολιτικό σύστημα: 17 βουλευτές στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Νέα δεδομένα προκύπτουν γύρω από τη δεύτερη δικογραφία της...

Κατάψυξη Ωαρίων: Τι χρειάζεται να γνωρίζεις

Η κατάψυξη ωαρίων δίνει τη δυνατότητα χρονικής ευελιξίας, επιτρέποντας...

Επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν

«Βλέπω καθημερινά τη ζημιά που έχει προκαλέσει το Brexit....

Αρχαία μυστικά: Δύο αγγεία αποκαλύπτουν τον ρόλο του ψαρέματος στη Μυκηναϊκή κοινωνία

Από τη Νάξο έως τον Κύνο: Τα αρχαιολογικά ευρήματα-κλειδιά Για...