«Ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι ζωή» ήταν το ηχηρό μήνυμα ενάντια στα ναρκωτικά που έστειλαν, παίζοντας μπάλα, οι Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 με το «Ζήσε Αθλητικά»

Ημερομηνία:

-«Όλοι μαζί μπορούμε, η ομάδα κερδίζει τους αγώνες», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, που αγωνίστηκε στον ποδοσφαιρικό αγώνα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Με σύνθημα «ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι ζωή», πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Ιουνίου, στο Περιστέρι, ποδοσφαιρικός αγώνας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, που συνδιοργάνωσαν οι Πρωταθλητές μας Ευρώπης 2004 (“Legends 2004”) και Ολυμπιονίκες/Πρωταθλητές από το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος αγωνίστηκε, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, πλήθους Βουλευτών, του Δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, οι θρύλοι του Euro2004 και οι Ολυμπιονίκες μας από άλλα αθλήματα έστειλαν ηχηρό μήνυμα για τον περιορισμό της διακίνησης των ναρκωτικών και εκείνων που επωφελούνται από την ανθρώπινη δυστυχία, καθώς και για την ανάγκη διασφάλισης της απαραίτητης λήψης θεραπείας για τους χρήστες. Ζητήματα υψηλής κοινωνικής προτεραιότητας, που απαιτούν δράσεις συνεχούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι στη συγκεκριμένη μάστιγα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Αυγενάκης «ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι αγώνας καθημερινός για να περιορίσουμε κι αυτή την κοινωνική μάστιγα. Ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι πολιτισμός, είναι ποιότητα και όλοι στέλνουμε το μήνυμα “μαζί μπορούμε, η ομάδα κερδίζει».
Από την ομάδα των θρύλων του Euro2004 αγωνίστηκαν οι Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιανάκης, Νίκος Νταμπίζας, Μιχάλης Καψής, Γιάννης Γκούμας, Τάκης Φύσσας, Βασίλης Λάκης, Παντελής Καφές, Βασίλης Τσιάρτας.

Από το «Ζήσε Αθλητικά» οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Χρήστος Αφρουδάκης, Δημήτρης Παπανικολάου, Δημοσθένης Ταμπάκος, Μιχάλης Κακιούζης, Βαλέριος Λεωνίδης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Περικλής Ιακωβάκης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Κώστας Τριγκώνης και Παναγιώτης Πελεκούδας, με προπονητή τον Σταύρο Ελληνιάδη.
Διαιτητές, που διέθεσε η ΚΕΔ/ΕΠΟ, ήταν οι Άγγελος Ευαγγέλου, Ανδρεάς Φωτόπουλος, Παντελής Σπυρόπουλος και Ανδρέας Γκάμαρης.

Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένα τα μέλη της Εθνικής ομάδας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων, τα οποία έκαναν επίδειξη του τρόπου διεξαγωγής στο ημίχρονο του αγώνα.
Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Θανάσης Δημητριάδης, που επίσης αγωνίστηκε, ευχαρίστησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τους «Legends 2004» για την εξαίσια πρωτοβουλία και άπαντες εξήραν την ΠΑΕ Ατρόμητος, δια της αναπληρώτριας Διευθύνουσας Συμβούλου, Κάτιας Κοξένογλου για την διάθεση του γηπέδου και των λοιπών υποδομών ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ3.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μουντιάλ 2026: Ποιες χώρες έχουν προκριθεί, ποιες...

Το παζλ των «32» του φετινού Μουντιάλ σιγά σιγά...

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν μπόρεσε να περάσει...

Τη δεύτερη νίκη του σε Diamond League και πρώτη...

Μουντιάλ 2026: Ποιες χώρες έχουν προκριθεί, ποιες...

Το παζλ των «32» του φετινού Μουντιάλ σιγά σιγά...

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν μπόρεσε να περάσει...

Τη δεύτερη νίκη του σε Diamond League και πρώτη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Θρίλερ: Πώς μια συμμορία ανηλίκων απέσπασε 370.000 ευρώ από 13χρονο μέσα σε πάρκο

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση εκβίασης σε βάρος 13χρονου...

Κρήτη: Έτσι βασάνιζε ο 17χρονος που ανήκε στο κύκλωμα «764» τα ανήλικα κορίτσια

Στοχεύουν κυρίως παιδιά ηλικίας 8 έως 17 ετών, με...

Νόμος Κατσέλη: Ιστορική ανατροπή με «κούρεμα» τόκων – Πώς σταθεροποιούνται οι δόσεις για 100.000 πολίτες

Σημαντική αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των δόσεων για δανειολήπτες...