Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης στο Συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου

Τις δυνατότητες του Ρεθύμνου ως «έξυπνη πόλη» παρουσίασε στους συμμετέχοντες και θεατές της ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης των εργασιών του δεύτερου forum του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», ο Δήμαρχος Ρεθύμνης ο οποίος προσκλήθηκε και συμμετείχε ως ομιλητής με θέμα συζήτησης «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των πόλεων στην Περιφέρεια»: Οι πόλεις της ελληνικής περιφέρειας καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες να προλάβουν το τρένο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και να γίνουν έξυπνες και βιώσιμες.

Ο κ. Μαρινάκης συμμετείχε στο πάνελ με τους ομόλογους του Δημάρχους Χανίων και Ιωαννίνων, ως θεσμικοί εκπρόσωποι «έξυπνων πόλεων», Δήμων δηλαδή που πρωτοπορούν στην εφαρμογή καινοτόμων, ηλεκτρονικών συστημάτων που προάγουν τη βιωσιμότητα των πόλεων τους και διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης αναφέρθηκε στα «έξυπνα συστήματα» που έχει εγκαταστήσει ο Δήμος (σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, θερμοκάμερες που καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο την κυκλοφορία σε 11 δρόμους της πόλης και παρέχουν σημαντικά στατιστικά δεδομένα, σύστημα παρακολούθησης ενεργειακής κατανάλωσης σε όλα τα δημοτικά κτίρια) ενώ επεσήμανε πως το Ρέθυμνο είναι η πρώτη πόλη στην Κρήτη που εγκατέστησε ηλεκτρικούς φορτιστές, επενδύοντας στην Ηλεκτροκίνηση. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις διακρίσεις που έχει αποσπάσει ο Δήμος Ρεθύμνης με πιο πρόσφατη την κατάκτηση του 1ου βραβείου για την οδική ασφάλεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που καλούνται να υπερβούν οι Δήμοι και τις προκλήσεις που οφείλουν να διαχειριστούν ώστε να επιτευχθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους, επεσήμανε την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών για την εφαρμογή των μέτρων και των τεχνολογικών δυνατοτήτων για την κυκλοφορία και τη μετακίνηση, δυσκολία ελέγχου εφαρμογής κανονιστικών διατάξεων, φέρνοντας το παράδειγμα της κατηργημένης Δημοτικής Αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρινάκης όπως και οι συνομιλητές του τόνισαν ότι προσδοκούν τη χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό μηχανισμό και κυρίως από τις δύο βασικές πηγές χρηματοδότησης, το Ταμείο Ανάκαμψης και το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προκειμένου να επιτευχθεί ο ψηφιακός τους μετασχηματισμός με έργα και υπηρεσίες που θα βελτιώσουν ουσιαστικά τη ζωή των πολιτών.
Σημειώνεται ότι, πριν την τοποθέτηση του Δημάρχου, μεταδόθηκε ζωντανά ένα εξαιρετικό βίντεο, στο οποίο παρουσιάζονταν τα έξυπνα ηλεκτρονικά συστήματα του Ρεθύμνου, ως πρότυπου Δήμου, με πλάνα από το φυσικό και αστικό του περιβάλλον.

Οι εργασίες του ΟΤ FORUM «MεtaLiving», μεταδίδονταν ζωντανά, διαδικτυακά από τη σελίδα του Οικονομικού Ταχυδρόμου, από τις συχνότητες του ΟΝΕ, στις πλατφόρμες της Cosmote, Nova , Vodafone, Wind και από τις σελίδες των Social Media της Alter Ego Media.
Οι ενδιαφερόμενες /οι συμπολίτισσες /-ες μπορούν να παρακολουθήσουν την τοποθέτηση του Δημάρχου Ρεθύμνης και το βίντεο, στον παρακάτω σύνδεσμο:

OT FORUM 2 – Ελισάφ, Σημανδηράκης, Μαρινάκης: Ψηφιακός μετασχηματισμός με σύμμαχο τον πολίτη

Τα σχόλια είναι κλειστά.