Ο Δήμος Χανίων δίνει τη λύση στο ζήτημα του Κολυμβητηρίου με νέα, μόνιμη πισίνα στα Χανιά

Ημερομηνία:

Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης: «Ούτε μια μέρα τα Χανιά χωρίς πισίνα»

Τη δημιουργία μιας νέας, μόνιμης, πισίνας διαστάσεων 25×15 μέτρων και βάθους 1,8 μέτρων ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 23 Απριλίου 2025, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με γονείς αθλητών υγρού στίβου.

Η νέα αυτή υποδομή αποτελεί τη λύση του Δήμου Χανίων για την αδιάλειπτη συνέχιση των προπονήσεων και της αθλητικής δραστηριότητας των παιδιών και αθλητών του τόπου μας, ενόψει των εκτεταμένων εργασιών ανακατασκευής του Κολυμβητηρίου Νέας Χώρας.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χανίων «στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να μη μείνουν τα Χανιά ούτε μία μέρα χωρίς πισίνα. Η νέα εγκατάσταση θα είναι έτοιμη στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα εξασφαλίσει τη συνέχεια των προπονήσεων, με όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις για τους αθλητές και τις οικογένειες των παιδιών.

Παρά τη δυσκολία αυτής της περιόδου σε μερικά χρόνια τα Χανιά θα έχουν ανακατασκευασμένο το Κολυμβητήριο στην Νέα Χώρα και την κολυμβητική δεξαμενή στον Κλαδισό, αθλητικές υποδομές αντάξιες της προσφοράς του υγρού στίβου τα προηγούμενα χρόνια» κατέληξε ο κ. Σημανδηράκης ευχαριστώντας τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων αλλά και τους Αντιδημάρχους για την μεγάλη προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Αθλητών Υγρού Στίβου ΝΟΧ, Κώστας Κοκονάς, ανέφερε: «Συναντηθήκαμε με τους πάντες, δώσαμε δημοσιότητα αλλά αποτελέσματα δεν είχαμε δει, οπότε κάναμε αυτό που μας έμενε: τα παράπονα μας στον Δήμαρχο. Αυτό που μας ανακοινώσατε σήμερα είναι εντυπωσιακό, είναι μια πισίνα που ουσιαστικά εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες των αθλητών. Είναι ένα αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί και σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων».

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Γιάννη Χίνος ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Χανίων και τη δημοτική αρχή επισήμανε πως «καταφέρνουμε σήμερα με τη συμβολή όλων σας να διασφαλίζουμε σε χρόνο ρεκόρ μια πισίνα, που έχει τις ίδιες προδιαγραφές με τη δική μας 25αρα πισίνα, με αναμφίβολα πολύ καλύτερες συνθήκες από αυτές που διαθέτουμε στους χώρους μας. Καταφέρατε και καλύψατε το σύνολο των αναγκών του κολυμβητηρίου Χανίων» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Χίνος

Η νέα πισίνα θα κατασκευαστεί δυτικά του Κλειστού Γυμναστηρίου Κλαδισού, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής, ενώ θα είναι θερμαινόμενη για χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Παράλληλα, θα υπάρξει κατάλληλη διασύνδεση με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου (WC, αποδυτήρια, γυμναστήρια κ.λπ.) για την πλήρη και καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία των Αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καλογριδάκη, Οικονομικών, Τάσου Αλόγλου, Αθλητισμού, Στέλιου Μιχαηλάκη, Παλιάς Πόλης, Μανώλη Κοτσιφάκη, του Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γιώργου Ευθυμίου, του Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Γιάννη Χίνου, και του εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων Αθλητών Υγρού Στίβου ΝΟΧ, Κώστα Κοκονά, καταδεικνύοντας τη σύμπνοια και την αποφασιστικότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την άμεση και επιτυχημένη υλοποίηση του έργου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παρεμβάσεις 1,6 εκατ. ευρώ στις αθλητικές εγκαταστάσεις...

Αναβαθμίζονται πέντε γήπεδα και γυμναστήρια Στην αναβάθμιση πέντε αθλητικών εγκαταστάσεων...

Δήμος Καντάνου-Σελίνου : Προσωρινό κλείσιμο φαραγγιού Αγίας...

𝚷𝚸𝚶𝚺𝛀𝚸𝚰𝚴𝚶 𝚱𝚲𝚬𝚰𝚺𝚰𝚳𝚶 𝚽𝚨𝚸𝚨𝚪𝚪𝚰𝚶𝚼 𝚨𝚪𝚰𝚨𝚺 𝚬𝚰𝚸𝚮𝚴𝚮𝚺 𝚲𝚶𝚪𝛀 𝚻𝛀𝚴 𝚬𝚴𝚻𝚶𝚴𝛀𝚴 𝚩𝚸𝚶𝚾𝚶𝚷𝚻𝛀𝚺𝚬𝛀𝚴 Ο...

Παρεμβάσεις 1,6 εκατ. ευρώ στις αθλητικές εγκαταστάσεις...

Αναβαθμίζονται πέντε γήπεδα και γυμναστήρια Στην αναβάθμιση πέντε αθλητικών εγκαταστάσεων...

Δήμος Καντάνου-Σελίνου : Προσωρινό κλείσιμο φαραγγιού Αγίας...

𝚷𝚸𝚶𝚺𝛀𝚸𝚰𝚴𝚶 𝚱𝚲𝚬𝚰𝚺𝚰𝚳𝚶 𝚽𝚨𝚸𝚨𝚪𝚪𝚰𝚶𝚼 𝚨𝚪𝚰𝚨𝚺 𝚬𝚰𝚸𝚮𝚴𝚮𝚺 𝚲𝚶𝚪𝛀 𝚻𝛀𝚴 𝚬𝚴𝚻𝚶𝚴𝛀𝚴 𝚩𝚸𝚶𝚾𝚶𝚷𝚻𝛀𝚺𝚬𝛀𝚴 Ο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παρεμβάσεις 1,6 εκατ. ευρώ στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Χανίων

Αναβαθμίζονται πέντε γήπεδα και γυμναστήρια Στην αναβάθμιση πέντε αθλητικών εγκαταστάσεων...

Δήμος Καντάνου-Σελίνου : Προσωρινό κλείσιμο φαραγγιού Αγίας Ειρήνης λόγω έντονων βροχοπτώσεων

𝚷𝚸𝚶𝚺𝛀𝚸𝚰𝚴𝚶 𝚱𝚲𝚬𝚰𝚺𝚰𝚳𝚶 𝚽𝚨𝚸𝚨𝚪𝚪𝚰𝚶𝚼 𝚨𝚪𝚰𝚨𝚺 𝚬𝚰𝚸𝚮𝚴𝚮𝚺 𝚲𝚶𝚪𝛀 𝚻𝛀𝚴 𝚬𝚴𝚻𝚶𝚴𝛀𝚴 𝚩𝚸𝚶𝚾𝚶𝚷𝚻𝛀𝚺𝚬𝛀𝚴 Ο...

Ο Δήμος Ρεθύμνης στο URBACT City Festival 2026

Ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετείχε στο URBACT City Festival 2026,...