Ο Δήμος Χανίων στηρίζει έμπρακτα τους δημότες του

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων στηρίζει έμπρακτα τους δημότες του. Ξεκίνησε η εφαρμογή της απαλλαγής τελών για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Ο Δήμος Χανίων ενημερώνει, πως το τελευταίο διάστημα εφαρμόζει ήδη την απαλλαγή στα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για στήριξη της επιχειρηματικότητας λόγω Covid-19.

Ο Δήμος Χανίων ήταν από τους πρώτους πανελλαδικά που προχώρησε τη συγκεκριμένη ρύθμιση και πλέον την εφαρμόζει, την ώρα που η αντίστοιχη διαδικασία που γίνεται με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Πάνω από 2.500 επιχειρήσεις του Δήμου μας, αρχίζουν ήδη να βλέπουν στα τιμολόγια τους από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, την απαλλαγή των δημοτικών τελών για την περίοδο του lockdown.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, παράλληλα, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου προχώρησε σε διαγραφή των τελών, που προέκυψαν από διόρθωση τετραγωνικών ακινήτων, για όσους εκμεταλλεύτηκαν τη ρύθμιση που ίσχυε για το 2019. Η ρύθμιση αφορούσε στη βεβαίωση αναδρομικών τελών, με ελαφρύνσεις σε προσαυξήσεις και πρόστιμα, χρεώσεις που στο σύνολό τους διαγράφηκαν από τους δικαιούχους με παρέμβαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη στο Υπουργείο Εσωτερικών, αντιμετωπίζοντας έτσι την αδικία που δημιουργήθηκε, σε σύγκριση με εκείνους που επωφελήθηκαν από τη ρύθμιση τετραγωνικών για το 2020.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Το εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς παραχωρείται...

Αλλαγή χρήσης φαίνεται πως δρομολογείται για το Εκθεσιακό Κέντρο...

Άρθρο Αντώνη Ροκάκη: Προέδρου Επιμελητηρίου Χανίων...

Στην «τελική ευθεία» για το Πάσχα της Ειρήνης, η...

Κρήτη: Το εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς παραχωρείται...

Αλλαγή χρήσης φαίνεται πως δρομολογείται για το Εκθεσιακό Κέντρο...

Άρθρο Αντώνη Ροκάκη: Προέδρου Επιμελητηρίου Χανίων...

Στην «τελική ευθεία» για το Πάσχα της Ειρήνης, η...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ξενοδόχοι: Μετά την εκτίναξη των κρατήσεων ήρθε το «πάγωμα»

Πρόωρες οι όποιες εκτιμήσεις για την πορεία της τουριστικής...

Εορτολόγιο 10 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 10 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Ε.Π.Κ.Κρητης: “Διαχειριστής πολυκατοικίας, παρήγγειλε , κάγκελα και κάγκελα δεν είδε ποτέ ‘

" Τσουνάμι," φτάνουν οι καταγγελίες ,στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών...