Ο Δήμος Χανίων τιμά την Ελληνική Επανάσταση

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στους εορτασμούς για την επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση, που φέτος συμπληρώνει 200 χρόνια, με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Η ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί, λόγω της πανδημίας, δεν επιτρέπει τους πατροπαράδοτους εορτασμούς, ωστόσο οι φετινές δράσεις του Δήμου διατηρούν τη λαμπρότητα και το φως που εκπέμπεται με το μήνυμα της επανάστασης. Το έμβλημα της Επανάστασης του 1821, αλλά και του έθνους μας έκτοτε, η Σημαία μας, κυματίζει με ξεχωριστή περηφάνια αυτές τις μέρες του χρόνου.

Έτσι, εμβληματικά μέρη των Χανίων, όπως ο Φάρος στο Ενετικό Λιμάνι και το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», φωτίζονται στα γαλανόλευκα χρώματα για τις επόμενες ημέρες, ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας.

Παράλληλα το επόμενο τριήμερο, από τα ηχεία που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης των Χανίων, θα ακούγονται οι «36 Ελληνικοί Χοροί» του Νίκου Σκαλκώτα, αφιερωμένοι σε όλη την Ελλάδα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο» Τα...

Μια συναυλία που ξεπερνά τη μουσική και γίνεται πράξη...

5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Από τις 22 έως και τις 28 Ιουνίου 2026 στο...

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο» Τα...

Μια συναυλία που ξεπερνά τη μουσική και γίνεται πράξη...

5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Από τις 22 έως και τις 28 Ιουνίου 2026 στο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Θετικό πρόσημο και μεγάλες προσδοκίες για τον τουρισμό

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΣΧΥΡΕΣ...

Η Κυριακή των Αγίων Πάντων στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

7 Ιουνίου 2026 Το πρωί της Κυριακής των Αγίων Πάντων,...

Ρέθυμνο:«Φυτεύουμε την ελπίδα» στην ιστορική Ιερά Μονή Αρκαδίου

6 Ιουνίου 2026 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 6η...

Εορτολόγιο 9 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 9 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...