Ο Δήμος Χανίων τιμά την Παγκόσμια ημέρα νόσου Alzheimer με ποβολή ταινίας

Ημερομηνία:

Προβολή της ταινίας «THE FATHER» («Ο Πατέρας»): Στις 21/9 -Παγκόσμια ημέρα νόσου Alzheimer- στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ»

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και το Κέντρο Ημέρας ν. Alzheimer Χανίων συμπράττουν με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο Alzheimer. Έτσι, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινότητας για την άνοια διοργανώνουν την Τρίτη 21/9/2021 – Παγκόσμια Ημέρα νόσου Alzheimer -, στις 20:00, την προβολή της ταινίας «THE FATHER» («Ο Πατέρας») στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ».

Θα προηγηθεί η βιωματική ομιλία ενός φροντιστή του Κέντρου Ημέρας Alzheimer σχετικά με την προσωπική του εμπειρία. Οι φροντιστές ατόμων με Alzheimer βιώνουν ένα βαρύ και πολύπλευρο ψυχολογικό, πρακτικό και οικονομικό φορτίο, ενώ η αναγνώριση και η ανακούφιση του φορτίου τους αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της άνοιας.

Η νόσος Alzheimer είναι μια εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου και χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών (μνήμη, σκέψη, αντίληψη, προσοχή, γλώσσα, μάθηση και κρίση). Είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες. Σήμερα, υπάρχουν 190.000 χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα, που πάσχουν από άνοια.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 28210 76050 (Κέντρο Ημέρας ν. Alzheimer Χανίων).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σφακιά: Τεράστιος γύπας «προσγειώθηκε» σε ξαπλώστρα και...

Όταν ο γύπας εμφανίστηκε ξαφνικά στην ακτή, οι λουόμενοι...

Ιατρικός άθλος στην Κρήτη: Πρωτοποριακή επέμβαση έδωσε...

Μία ιδιαίτερα απαιτητική καρδιολογική επέμβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο...

Σφακιά: Τεράστιος γύπας «προσγειώθηκε» σε ξαπλώστρα και...

Όταν ο γύπας εμφανίστηκε ξαφνικά στην ακτή, οι λουόμενοι...

Ιατρικός άθλος στην Κρήτη: Πρωτοποριακή επέμβαση έδωσε...

Μία ιδιαίτερα απαιτητική καρδιολογική επέμβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τέλος στον «ενεργειακό τουρισμό» των κακοπληρωτών – Πότε μπλοκάρεται η αλλαγή παρόχου

«Μπλόκο» στην αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για καταναλωτές που...

Ποιοι «τα έχουν 400» μέχρι τα γεράματα και γλιτώνουν την άνοια – 3 προφίλ που επηρεάζουν τη μνήμη

Έρευνα σε περισσότερους από 1.000 μεσήλικες και ηλικιωμένους για...

Ποιοι θα λάβουν «δώρο» έως 4 ενοίκια το φθινόπωρο – Τον Σεπτέµβριο οι πρώτες πληρωµές

Ερχεται διπλή πληρωμή για 50.000 γιατρούς, εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές που...

3 καθημερινές συνήθειες που μας κρατούν μακριά από την ευτυχία, σύμφωνα με την Ψυχολογία

Μερικές από τις συνήθειες που έχουμε εντάξει στην καθημερινότητά...