Ο Δήμος Χανίων τιμά την Παγκόσμια ημέρα νόσου Alzheimer με ποβολή ταινίας

Ημερομηνία:

Προβολή της ταινίας «THE FATHER» («Ο Πατέρας»): Στις 21/9 -Παγκόσμια ημέρα νόσου Alzheimer- στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ»

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και το Κέντρο Ημέρας ν. Alzheimer Χανίων συμπράττουν με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο Alzheimer. Έτσι, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινότητας για την άνοια διοργανώνουν την Τρίτη 21/9/2021 – Παγκόσμια Ημέρα νόσου Alzheimer -, στις 20:00, την προβολή της ταινίας «THE FATHER» («Ο Πατέρας») στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ».

Θα προηγηθεί η βιωματική ομιλία ενός φροντιστή του Κέντρου Ημέρας Alzheimer σχετικά με την προσωπική του εμπειρία. Οι φροντιστές ατόμων με Alzheimer βιώνουν ένα βαρύ και πολύπλευρο ψυχολογικό, πρακτικό και οικονομικό φορτίο, ενώ η αναγνώριση και η ανακούφιση του φορτίου τους αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της άνοιας.

Η νόσος Alzheimer είναι μια εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου και χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών (μνήμη, σκέψη, αντίληψη, προσοχή, γλώσσα, μάθηση και κρίση). Είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες. Σήμερα, υπάρχουν 190.000 χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα, που πάσχουν από άνοια.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 28210 76050 (Κέντρο Ημέρας ν. Alzheimer Χανίων).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Για 1η φορά στην Ελλάδα, τo Fauchon...

Εισάγοντας την παριζιάνικη φινέτσα στην καρδιά των Χανίων και...

Χανιά:Δυναμική παρέμβαση του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου για τα...

𝚫𝚼𝚴𝚨𝚳𝚰𝚱𝚮 𝚷𝚨𝚸𝚬𝚳𝚩𝚨𝚺𝚮 𝚻𝚶𝚼 𝚫𝚮𝚳𝚨𝚸𝚾𝚶𝚼 𝚱𝚨𝚴𝚻𝚨𝚴𝚶𝚼-𝚺𝚬𝚲𝚰𝚴𝚶𝚼 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚨 𝚷𝚸𝚶𝚩𝚲𝚮𝚳𝚨𝚻𝚨 𝚻𝛀𝚴...

Χανιά:Για 1η φορά στην Ελλάδα, τo Fauchon...

Εισάγοντας την παριζιάνικη φινέτσα στην καρδιά των Χανίων και...

Χανιά:Δυναμική παρέμβαση του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου για τα...

𝚫𝚼𝚴𝚨𝚳𝚰𝚱𝚮 𝚷𝚨𝚸𝚬𝚳𝚩𝚨𝚺𝚮 𝚻𝚶𝚼 𝚫𝚮𝚳𝚨𝚸𝚾𝚶𝚼 𝚱𝚨𝚴𝚻𝚨𝚴𝚶𝚼-𝚺𝚬𝚲𝚰𝚴𝚶𝚼 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚨 𝚷𝚸𝚶𝚩𝚲𝚮𝚳𝚨𝚻𝚨 𝚻𝛀𝚴...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σχέδιο-σοκ για το νέο εκλογικό σύστημα – Μείωση βουλευτών σε 200 και μονοεδρικές… παντού!

Τις προτάσεις της ΝΔ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος...

Τι είναι ο τουρισμός περιπέτειας που ανοίγει νέους δρόμους για την ελληνική αγορά

2 στους 3 ταξιδιώτες στρέφονται στο «adventure». Ο τουρισμός περιπέτειας...