Ο Δήμος Χανίων τιμά την Παγκόσμια ημέρα νόσου Alzheimer με ποβολή ταινίας

Ημερομηνία:

Προβολή της ταινίας «THE FATHER» («Ο Πατέρας»): Στις 21/9 -Παγκόσμια ημέρα νόσου Alzheimer- στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ»

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και το Κέντρο Ημέρας ν. Alzheimer Χανίων συμπράττουν με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο Alzheimer. Έτσι, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινότητας για την άνοια διοργανώνουν την Τρίτη 21/9/2021 – Παγκόσμια Ημέρα νόσου Alzheimer -, στις 20:00, την προβολή της ταινίας «THE FATHER» («Ο Πατέρας») στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ».

Θα προηγηθεί η βιωματική ομιλία ενός φροντιστή του Κέντρου Ημέρας Alzheimer σχετικά με την προσωπική του εμπειρία. Οι φροντιστές ατόμων με Alzheimer βιώνουν ένα βαρύ και πολύπλευρο ψυχολογικό, πρακτικό και οικονομικό φορτίο, ενώ η αναγνώριση και η ανακούφιση του φορτίου τους αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της άνοιας.

Η νόσος Alzheimer είναι μια εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου και χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών (μνήμη, σκέψη, αντίληψη, προσοχή, γλώσσα, μάθηση και κρίση). Είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες. Σήμερα, υπάρχουν 190.000 χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα, που πάσχουν από άνοια.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 28210 76050 (Κέντρο Ημέρας ν. Alzheimer Χανίων).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο»: Τα Χανιά...

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων για τη μεγάλη...

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Eντοπίστηκε σε χωράφι η σορός...

Βρέθηκε σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το σπίτι της...

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο»: Τα Χανιά...

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων για τη μεγάλη...

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Eντοπίστηκε σε χωράφι η σορός...

Βρέθηκε σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το σπίτι της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο»: Τα Χανιά ενώνονται σε μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων για τη μεγάλη...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το posokanei ήρθε για να μείνει και κάθε εβδομάδα θα γίνεται καλύτερο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την εβδομαδιαία ανασκόπησή του...

Δήμος Ηρακλείου:Με σημαντικά θέματα η ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά! Η έναρξη της εφαρμογής...