Ο Δήμος Χανίων τιμά την Παγκόσμια ημέρα νόσου Alzheimer με ποβολή ταινίας

Ημερομηνία:

Προβολή της ταινίας «THE FATHER» («Ο Πατέρας»): Στις 21/9 -Παγκόσμια ημέρα νόσου Alzheimer- στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ»

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και το Κέντρο Ημέρας ν. Alzheimer Χανίων συμπράττουν με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο Alzheimer. Έτσι, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινότητας για την άνοια διοργανώνουν την Τρίτη 21/9/2021 – Παγκόσμια Ημέρα νόσου Alzheimer -, στις 20:00, την προβολή της ταινίας «THE FATHER» («Ο Πατέρας») στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ».

Θα προηγηθεί η βιωματική ομιλία ενός φροντιστή του Κέντρου Ημέρας Alzheimer σχετικά με την προσωπική του εμπειρία. Οι φροντιστές ατόμων με Alzheimer βιώνουν ένα βαρύ και πολύπλευρο ψυχολογικό, πρακτικό και οικονομικό φορτίο, ενώ η αναγνώριση και η ανακούφιση του φορτίου τους αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της άνοιας.

Η νόσος Alzheimer είναι μια εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου και χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών (μνήμη, σκέψη, αντίληψη, προσοχή, γλώσσα, μάθηση και κρίση). Είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες. Σήμερα, υπάρχουν 190.000 χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα, που πάσχουν από άνοια.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 28210 76050 (Κέντρο Ημέρας ν. Alzheimer Χανίων).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε επιχείρηση στα Χανιά

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν -2- ημεδαποί (άντρας και...

Λουκουμάδες Χανίων Θ. Κτιστάκη: Μία κατηγορία από...

Η ιστορία και η τεχνική πίσω από τους χειροποίητους...

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε επιχείρηση στα Χανιά

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν -2- ημεδαποί (άντρας και...

Λουκουμάδες Χανίων Θ. Κτιστάκη: Μία κατηγορία από...

Η ιστορία και η τεχνική πίσω από τους χειροποίητους...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στεγαστικό: 29 παρεμβάσεις διετίας συνολικού ύψους 2,6 δισ. ευρώ – Τι ακριβώς περιλαμβάνουν

Ένα πρόγραμμα 29 παρεμβάσεων για το στεγαστικό ζήτημα, ολοκληρώνει...

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε επιχείρηση στα Χανιά

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν -2- ημεδαποί (άντρας και...

Αρχές Φεβρουαρίου ξεκινά η παραχώρηση του ΒΟΑΚ για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη παραχώρησης του...

H εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού

Τι εβδομάδα κι αυτή! Μία από εκείνες που σου...