Ο Δημος Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Ναρκωτικών

Ημερομηνία:

Η καλύτερη απάντηση στις σύγχρονες απειλές κατά της ζωής είναι η ενίσχυση της έννοιας της «κοινότητας»

Η φετινή παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών είναι πολύ διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια με την πανδημία covid-19 να δημιουργεί μία πρωτόγνωρη συνθήκη άμεσης απειλής της υγείας, να δημιουργεί άγχος, ανασφάλεια και αβεβαιότητα.
Όσοι ασχολούνται με την Πρόληψη των Εξαρτήσεων γνωρίζουν καλά πως η καλύτερη απάντηση ενάντια στις σύγχρονες απειλές κατά της ζωής είναι η ενίσχυση της έννοιας της «κοινότητας» σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς.

Κοινότητα σημαίνει συνεργασία, αλληλοκατανόηση, αλληλοϋποστήριξη, σεβασμός, μοίρασμα και συμμετοχή. Η κοινότητα ενδυναμώνει ψυχικά και συμβάλλει στην ανθεκτικότητα μικρών και μεγάλων ώστε να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες της καθημερινής ζωής.
Η μεγαλύτερη πρόκληση και το μεγάλο ζητούμενο αυτής της περιόδου (του covid 19) ήταν – και εξακολουθεί να είναι φυσικά – η αναζήτηση νέων τρόπων σύστασης και ενδυνάμωσης των κοινοτήτων.
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών σηματοδοτεί για το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, ένα καινούριο νόημα στις υγιείς σχέσεις που προαπαιτούν νέα «όρια» – αποστάσεις, νέους κανόνες επικοινωνίας και οδηγούν τους ανθρώπους του ΚΕΣΑΝ στη διερεύνηση και υιοθέτηση νέων τρόπων «σύνδεσης» μεταξύ τους. Το ευτύχημα είναι ότι αυτοί οι νέοι τρόποι σύνδεσης προϋποθέτουν τις νέες τεχνολογίες που είναι στοιχεία πολύ φιλικά στους εφήβους και τους νέους.
Το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου, από τον Ιούλιο 2019 έως τον Ιούνιο 2020 συνεργάστηκε με 2.397 άτομα: γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, νέους και πολίτες. Το τελευταίο τετράμηνο όλες οι προγραμματισμένες δράσεις υλοποιήθηκαν εξ αποστάσεως με τη χρήση των νέων τεχνολογιών ενώ πρόσθεσε νέες δραστηριότητες που απαντάνε σε ανάγκες οι οποίες προέκυψαν από τις σύγχρονες συνθήκες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

“Μη μπαίνετε στη θάλασσα” – Έκκληση του...

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δραματική έκκληση...

Ηράκλειο:Ο Μάνος Μακρόπουλος και η Βάλλια Ειρηναίου...

Η Γιορτή Μπανάνας Άρβης, ένας από τους σημαντικότερους καλοκαιρινούς...

“Μη μπαίνετε στη θάλασσα” – Έκκληση του...

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δραματική έκκληση...

Ηράκλειο:Ο Μάνος Μακρόπουλος και η Βάλλια Ειρηναίου...

Η Γιορτή Μπανάνας Άρβης, ένας από τους σημαντικότερους καλοκαιρινούς...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΕ: Νέοι κανόνες για τις χειραποσκευές και μεγαλύτερη διαφάνεια στα αεροπορικά εισιτήρια

Το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο προβλέπει δωρεάν προσωπικό αντικείμενο και...

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Κάηκε πάνω από το 80% του φοινικόδασους στην Πρέβελη

Αποκαρδιωτική η εικόνα από το φοινικόδασος. Πάνω από το 80%...

Στο τραπέζι η 13η σύνταξη αλλά στο ύψος της εθνικής

Ενα από τα επικρατέστερα σενάρια προβλέπει την αύξηση του...

Ρέθυμνο: Στο Θριάσιο 71χρονος με εγκαύματα στο 40% του σώματός του από τη φωτιά

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο αναμένεται να διακομιστεί 71χρονος, ο οποίος...