O Δήμος Πλατανιά συμμετέχει στον παγκόσμιο εθελοντικό καθαρισμό ακτών της HELMEPA «Καθαρίζουμε τις παραλίες μας»

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων, συμμετέχει στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2023, σε συνέχεια της πρόσκλησης του εθνικού συντονιστή της δράσης HELMEPA (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – HELLENIC MARINE ENVIRONMENT PROTECTION ASSOCIATION), ώστε να ενεργοποιηθούν οι πολίτες στους εθελοντικούς καθαρισμούς των παραλιών τους.
Με το σύνθημα «Καθαρίζουμε τις παραλίες μας» προσκαλούνται οι πολίτες να αναλάβουν δράση από 16 Σεπτεμβρίου έως 16 Νοεμβρίου 2023, είτε με «Βιωματική δράση καθαρισμού», είτε με «Παρακολούθηση θαλάσσιων απορριμμάτων». Και οι δύο δράσεις βασίζονται στην επιστήμη των πολιτών (citizen science) και ακολουθούν συγκεκριμένα διεθνή και ευρωπαϊκά πρωτόκολλα καταγραφής απορριμμάτων.
Σε συνεργασία με μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Πλατανιά και εθελοντές από το Σύλλογο Εδαφοσφαίρισης (Πετάνκ) Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά πραγματοποίησε την έναρξη των εθελοντικών καθαρισμών, στις παραλίες κοντά στο λιμενίσκο Πλατανιά, την Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2023. Ο εθελοντικός βιωματικός καθαρισμός παραλιών είναι ένας διασκεδαστικός και ουσιαστικός τρόπος για να πραγματοποιηθεί μια δράση καθαρισμού με μετρήσιμο αποτέλεσμα για μία μεμονωμένη φορά. Με την εφαρμογή (app) «Marine Debris Tracker» γίνεται ηλεκτρονική καταγραφή των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν και στη συνέχεια καταχωρούνται τα δεδομένα στο παγκόσμιο δίκτυο παρακολούθησης της δράσης.
Στόχος του Δήμου Πλατανιά, με τη συμμετοχή του στην εν λόγω περιβαλλοντική δράση, είναι να καταβληθεί μία κοινή προσπάθεια από όλους τους δημότες για τον καθαρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων παραλιών του Πλατανιά και συγχρόνως να ενεργοποιηθούν εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλοι φορείς του Δήμου μας, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε να διατηρήσουμε τις παραλίες του Δήμου μας καθαρές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή του Πλατανιά ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ όλους τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου Πλατανιά που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην τρέχουσα εκστρατεία καθαρισμού, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2023, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους εγκαίρως, αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: landrianos@platanias.gr γνωστοποιώντας τα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας:

1. επωνυμία φορέα/συλλόγου/επιχείρησης που επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση και νόμιμο εκπρόσωπο αυτού,
2. ονοματεπώνυμο πολίτη/εθελοντή που επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση
3. τηλέφωνο επικοινωνίας [κινητό / σταθερό]
4. e-mail

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ελεύθεροι με… όρους οι 6 κατηγορούμενοι για...

Μετά την απολογία τους. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν το...

Θρίλερ στην Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός 40χρονος σε...

Ένας αλλοδαπός βρέθηκε νεκρός σε χωράφι σε χωριό του...

Ελεύθεροι με… όρους οι 6 κατηγορούμενοι για...

Μετά την απολογία τους. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν το...

Θρίλερ στην Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός 40χρονος σε...

Ένας αλλοδαπός βρέθηκε νεκρός σε χωράφι σε χωριό του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...

Ελεύθεροι με… όρους οι 6 κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό της 17χρονης

Μετά την απολογία τους. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν το...

Ισχυρή γέφυρα συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων...