Ο Δήμος Ρεθύμνης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης με εκδήλωση αισθήσεων και αισθημάτων

Ημερομηνία:

Με ομιλίες καταρτισμένων εισηγητών, μουσικοχορευτικά δρώμενα και γεύσεις από τις κουζίνες του κόσμου, τιμά ο Δήμος Ρεθύμνης και το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών του Υπηρεσιών την «Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης».
Την προσεχή Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο Σπίτι του Πολιτισμού στις 10.00 το πρωϊ θα ξεκινήσει η γιορτή με το καλωσόρισμα των διοργανωτών και εκπροσώπων τοπικών αρχών. Η καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Πέλλα Καλογιαννάκη, ο Δικηγόρος κ. Γιώργος Δρυγιαννάκης και ο Πρ/νος της Δ/νσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης κ. Μιχάλης Νεονάκης, θα ενημερώσουν το κοινό, με τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους, για τις κοινωνικο- πολιτισμικές διαστάσεις και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο του διαχρονικού και επίκαιρου στις μέρες μας φαινομένου της μετανάστευσης, με εστιασμένη αναφορά στα σχετικά δεδομένα του Ρεθύμνου.
Τη γιορτινή αυτή σμίξη, θα συμπληρώσουν η μουσική, ο χορός και η γευστική επαφή με τη διατροφική κουλτούρα των λαών που συνυπάρχουν στο Ρέθυμνο, συνθέτοντας μια πολυπολιτισμική κοινωνία που επενδύει στην συμπερίληψη και προσπαθεί διαρκώς να παραμείνει συνεκτική, δίκαιη και βιώσιμη για όλους.
Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ Άννα Ελευθεριάδου- Γκίκα και το Κέντρο Κοινότητας Δ.Ρ, προσκαλούν όλες και όλους τις/τους συμπολίτισσες/-ες να αγκαλιάσουν τη γιορτή με την ενεργή συμμετοχή τους, προάγοντας την Αλληλεγγύη και την αρμονική συνύπαρξη, στην πράξη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Επίσημη υποδοχή του Μητροπολίτη Ιωακείμ στο Αμάρι

Σε κλίμα σεβασμού και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18...

Ρέθυμνο:Με προβληματισμό και αγωνία ανοίγει για τους...

Με προβληματισμό και αγωνία ανοίγει για τους εργαζόμενους η...

Ρέθυμνο:Επίσημη υποδοχή του Μητροπολίτη Ιωακείμ στο Αμάρι

Σε κλίμα σεβασμού και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18...

Ρέθυμνο:Με προβληματισμό και αγωνία ανοίγει για τους...

Με προβληματισμό και αγωνία ανοίγει για τους εργαζόμενους η...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις – Ποιοι δικαιούνται το voucher

Σε ποιες περιοχές το πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός προσφέρει έως...

Social media και ανήλικοι: Τι προβλέπει η νέα ευρωπαϊκή εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας

H συμβολή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Το Ελληνικό Κέντρο...

Η Ντόρα Μπακογιάννη έδειξε τον… δρόμο στον Μακάριο Λαζαρίδη

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν στην κυβέρνηση, καθώς ο Μακάριος Λαζαρίδης...

Σπουδαία ανακάλυψη: Εντοπίστηκε τυχαία η ακριβής τοποθεσία του σπιτιού του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Πρόκειται για μια τυχαία ανακάλυψη που φωτίζει ωστόσο τα...