Ο Δήμος Ρεθύμνης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης με εκδήλωση αισθήσεων και αισθημάτων

Με ομιλίες καταρτισμένων εισηγητών, μουσικοχορευτικά δρώμενα και γεύσεις από τις κουζίνες του κόσμου, τιμά ο Δήμος Ρεθύμνης και το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών του Υπηρεσιών την «Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης».
Την προσεχή Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο Σπίτι του Πολιτισμού στις 10.00 το πρωϊ θα ξεκινήσει η γιορτή με το καλωσόρισμα των διοργανωτών και εκπροσώπων τοπικών αρχών. Η καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Πέλλα Καλογιαννάκη, ο Δικηγόρος κ. Γιώργος Δρυγιαννάκης και ο Πρ/νος της Δ/νσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης κ. Μιχάλης Νεονάκης, θα ενημερώσουν το κοινό, με τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους, για τις κοινωνικο- πολιτισμικές διαστάσεις και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο του διαχρονικού και επίκαιρου στις μέρες μας φαινομένου της μετανάστευσης, με εστιασμένη αναφορά στα σχετικά δεδομένα του Ρεθύμνου.
Τη γιορτινή αυτή σμίξη, θα συμπληρώσουν η μουσική, ο χορός και η γευστική επαφή με τη διατροφική κουλτούρα των λαών που συνυπάρχουν στο Ρέθυμνο, συνθέτοντας μια πολυπολιτισμική κοινωνία που επενδύει στην συμπερίληψη και προσπαθεί διαρκώς να παραμείνει συνεκτική, δίκαιη και βιώσιμη για όλους.
Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ Άννα Ελευθεριάδου- Γκίκα και το Κέντρο Κοινότητας Δ.Ρ, προσκαλούν όλες και όλους τις/τους συμπολίτισσες/-ες να αγκαλιάσουν τη γιορτή με την ενεργή συμμετοχή τους, προάγοντας την Αλληλεγγύη και την αρμονική συνύπαρξη, στην πράξη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.