Ο “Ετεοκλής” έφτασε στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Ξεκίνησαν τα προβλήματα από την έλευση του «Ετεοκλή» στην Κρήτη, με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν αν χρειαστεί.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μικροπροβλήματα στο νησί που έχουν να κάνουν με κοπές δέντρων.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης έχει σημειωθεί μία πτώση δέντρου στο χωριό Αγκουσελιανά Ρεθύμνου και άλλη μία στο Τυμπάκι.

Επίσης σημειώθηκε μια εκτροπή αυτοκινήτου στον Άγιο Νικόλαο χωρίς όμως να τραυματιστεί ο οδηγός.

Ο κ. Λαγουδάκης παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους οδηγούς να προσέχουν στις μετακινήσεις τους τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Μανώλη Λέκκα η κακοκαιρία αυτή επηρεάζει το νησί μας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες (με πιθανή τοπική χαλαζόπτωση), ιδιαίτερα στα δυτικά και τα νότια της Κρήτης, καθώς και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις Νοτιοδυτικούς έως και Νότιους ανέμους.

Τα φαινόμενα ξεκίνησαν από τα δυτικά ωστόσο έχουν μεταφερθεί και ανατολικότερα.

eteoklis_dec_14_b

Οι άνεμοι φθάνουν τα 7-8 Μποφώρ με τις μέγιστες όμως ριπές να ξεπερνούν κατά τόπους και τα 9 Μποφώρ. Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν από Δυτικές διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.

Το Βαρομετρικό χαμηλό μέχρι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου θα έχει κινηθεί και αυτό ανατολικά της Κρήτης στρέφοντας ακόμη περισσότερο τους ανέμους σε Βόρειες διευθύνσεις και έτσι αναμένεται ότι θα συνεχίσουν οι βροχές και για την Κυριακή, περισσότερο όμως σε βόρειες περιοχές του νησιού, ενώ τα φαινόμενα θα είναι πιο ασθενή και τοπικά σε νότιες περιοχές.

Οι Βόρειοι άνεμοι της Κυριακής θα κυμαίνονται σε εντάσεις στα 4 – 5, τοπικά στα νότια έως και τα 6 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο χαμηλότερα, λόγω και των βοριάδων.

Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν και στο νησί μας χωρίς όμως να προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία αφού τα υψόμετρα προσδιορίζονται να είναι πάνω από τα 1600 μέτρα. Η θερμοκρασία, λόγω και των νοτιάδων, διατηρείται στα ίδια επίπεδα με την ελάχιστη κοντά στου 10 – 12⁰C στα πεδινά και η μέγιστη γύρω από τους 16⁰C.

Ύφεση των φαινομένων από την Κυριακή
Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από την Κυριακή το βράδυ σταδιακά σε ολόκληρη την Κρήτη και από Δευτέρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με περισσότερη ηλιοφάνεια, εξασθενημένους ανέμους και επαναφορά των μέγιστων θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια της ημέρας στα επίπεδα των 18 έως και 20⁰C.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανάσα καλοκαιρίας αύριο στην Κρήτη πριν την...

Βελτιωμένες καιρικές συνθήκες αναμένονται αύριο, Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, στην...

ΒΟΑΚ: Στην τελική ευθεία η ενεργοποίηση της...

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία ουσιαστικής ενεργοποίησης...

Ανάσα καλοκαιρίας αύριο στην Κρήτη πριν την...

Βελτιωμένες καιρικές συνθήκες αναμένονται αύριο, Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, στην...

ΒΟΑΚ: Στην τελική ευθεία η ενεργοποίηση της...

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία ουσιαστικής ενεργοποίησης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανάσα καλοκαιρίας αύριο στην Κρήτη πριν την επιστροφή του χειμώνα

Βελτιωμένες καιρικές συνθήκες αναμένονται αύριο, Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, στην...

Τρίτη και 13: Γιατί θεωρείται γρουσούζικη μέρα – Με ποια ιστορικά γεγονότα συνδέεται

Η «Τρίτη και 13» θεωρείται από πολλούς μια… γρουσούζικη...

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Λήγει στις 15 Ιανουαρίου η προθεσμία για την υποβολή...

Κλιμάκωση αποφάσισε το Μπλόκο Νίκαιας – Πρόταση για κάθοδο στο Σύνταγμα και αποκλεισμό εθνικών οδών

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της διευρυμένης συντονιστικής επιτροπής του Μπλόκου...