Ο ΄΄ΦΑΕΘΩΝ΄΄του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στον Αρχαιολογικό χώρο της Δήλου

Ο «ΦΑΕΘΩΝ» ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΗΛΟΥ

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε στον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, στην Αγορά των Κομπεταλιαστών, μετά από τιμητική πρόσκληση του Mykonos Art Festival η θεατρική παράσταση «Φαέθων», μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, σε συνεργασία με την APPARAT ATHEN AΜKE.
Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φιρκά Χανίων, το καλοκαίρι του 2020 και στη συνέχεια σε αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης, με μεγάλη επιτυχία.
Πρόκειται για το γνωστό μύθο του Φαέθοντα, όπως καταγράφεται στις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου (μετάφραση Θεόδωρος Παπαγγελής) και στα σωζόμενα αποσπάσματα της τραγωδίας του Ευριπίδη (μετάφραση Γιώργος Σαμπατακάκης).
Η σκηνοθεσία είναι της Έφης Θεοδώρου, Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, τα κοστούμια του Άγγελου Μέντη, ενώ τους τρεις ρόλους ερμήνευσαν οι: Μαρία Σκουλά, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Λάμπρος Κωνσταντέας, υπό τους ήχους των κρουστών του Σόλη Μπαρκή.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την παράσταση της Δήλου και το παρόν, μεταξύ άλλων, έδωσαν η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Σοφία Μαλανδράκη, η Πρόεδρος του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Μυκόνου «Γ. Αξιώτης», Άννα Καμμή, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Mykonos Art Festival, Ίλια Παπασπύρου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, ο Γιώργος Βέλτσος, ο Πατέρας Ιωσήφ από την Τήνο, η εικαστικός Λυδία Βενιέρη, Γάλλοι ερευνητές και τουρίστες, καθώς και ο Θέμης Βάκουλης, αρχαιολόγος και υπεύθυνος για το νησί της Δήλου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.