Ο Γαβριήλ Τσουντάνης για το Μισαναπηρικό «χιουμοράκι» σε τηλεοπτική εκπομπή

Το trailer της Πέμπτης της πρωϊνής τηλεοπτικής εκπομπής «Στη φωλιά των Κου Κου» του STAR, μας έφερε αντιμέτωπους με έναν μισαναπηρικό δημόσιο λόγο, που προσέβαλε και υποτίμησε τα άτομα με αναπηρία.

Οι παρουσιαστές της εκπομπής, ζήτησαν δημόσια συγγνώμη, ενώ παράλληλα εισηγήθηκαν ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο, όμως καμία δικαιολογία δεν υπάρχει, και η…συγγνώμη του οποιουδήποτε υπεύθυνου μικρή σημασία έχει, καθώς το ρατσιστικό αυτό “αστειάκι” προβλήθηκε σε trailer, το οποίο ήταν μαγνητοσκοπημένο, συνεπώς η προβολή του αποτελούσε συνειδητή επιλογή.

Πιο αναλυτικά, στο τρέιλερ, το οποίο και πλέον έχει αφαιρεθεί από τη σελίδα του σταθμού στο YouTube εξαιτίας των αρνητικών σχολίων που συγκέντρωσε, περιλάμβανει το εξής «αστείο»:

«-Γιατί δεν μπορεί να μιλήσει ο Γιωργάκης;

–Γιατί είναι έτσι από γεννησιμιού του…».

Ο Γαβριήλ Τσουντάνης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, έστειλε το δικό του μήνυμα σε παρουσιαστές και παραγωγή, συνοδευόμενο με μια φωτογραφία του γιου του, Γιάννη, αναφέροντας:

Krateros Katsoulis και Κατερίνα Καραβάτου Official Fanpage, να σας συστήσω το Γιάννη μας. Είναι 12,5 χρονών και δε μιλάει από γεννησιμιού του!Ελπίζω να σας έφτιαξα τη μέρα, ξέρω ότι γελάτε με κάτι τέτοια!!! Συγχαρητήρια και στην παραγωγή σας. Οι χορηγοί σας τα βλέπουν αυτά;”

Α.Χ.

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.