Ο ΓΓ του ΚΚΕ στο 30ο Αντιϊμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Λέσβο

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Λέσβο για το 30ο Αντιϊμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, καθώς και με τους δημάρχους Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ακόμη η βουλευτής του Κόμματος, Μαρία Κομνηνάκα, ο Γραμματέας της ΤΕ Λέσβου, Κώστας Ρήγας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγλαΐα Κυρίτση και Γιώργος Αμπατζής.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τις συναντήσεις δήλωσε πως το Διήμερο της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη ήταν μία πολύ μεγάλη και σημαντική εκδήλωση με χιλιάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα που έγιναν γνώστες της ιστορικής μνήμης, των αγωνιστικών παραδόσεων του νησιού, αλλά και των σύγχρονων ζητημάτων και προβλημάτων που έχει ο λαός και η νεολαία να επιλύσει και στα οποία το ΚΚΕ βρίσκεται μπροστά, παντού και μέσα στη Βουλή, στην Ευρωβουλή και στους λαϊκούς αγώνες, έτσι ώστε να διεκδικηθούν λύσεις.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αναδείχθηκαν κατά τις συναντήσεις του τόσο με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όσο και με τους δημάρχους της Μυτιλήνης και της Δυτικής Λέσβου, τα οποία όπως είπε: «έχουν να κάνουν οπωσδήποτε με τα προβλήματα που βιώνει όλη η Ελλάδα, όλος ο ελληνικός λαός, αλλά και ειδικότερα ο λαός της Λέσβου».

Έθεσε σε προτεραιότητα το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, όπου τόνισε την καθαρή θέση του ΚΚΕ λέγοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρξουν δομές, είτε κλειστές είτε ανοιχτές, θα πρέπει να απεγκλωβιστεί αυτός ο κόσμος που είναι θύματα πολέμων, θύματα της φτώχειας και της οικονομικής κρίσης και αναζητά στον «ήλιο μοίρα» και την πληρώνει και αυτός ως θύμα των πολέμων και των κατατρεγμών, την πληρώνει όμως και ο λαός της Λέσβου, ο ελληνικός λαός. Να απεγκλωβιστούν από το νησί. Να υπάρχει εδώ μόνο η υποδοχή και η καταγραφή, με αξιοπρεπείς συνθήκες για ελάχιστο χρονικό διάστημα και να γίνει άμεσα η μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου με συνοπτικές διαδικασίες όσοι δεν θέλουν να πάρουν άσυλο, θα πρέπει να κατευθυνθούν στις χώρες προορισμού τους, με δεδομένο ότι η πλειοψηφία θέλει να πάει στην Ευρώπη».

Τόνισε πως το ΚΚΕ σταθερά παλεύει ενάντια στον ρατσισμό, ενάντια στους εθνικισμούς, ενάντια στους φασίστες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτό το πρόβλημα σε βάρος των θυμάτων. Και θύμα είναι και οι πρόσφυγες και ο λαός της Λέσβου, ο λαός των νησιών μας, ο ελληνικός λαός».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, η οποία πρέπει να ισχύσει για όλα τα νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο για ορισμένα, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση, τα σχολεία, αλλά και το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Επίσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημόσιος τομέας υγείας, ιδιαίτερα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτών, υποδομών, ασθενοφόρων, ώστε να επιλύουν ζητήματα.

Για τα ζητήματα που αφορούν την αντιπυρική προστασία, τις ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα, σε προσωπικό, της αντισεισμικής θωράκισης, επίσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας τόνισε πως είναι έργα απαραίτητα τα οποία όμως δεν χρηματοδοτούνται. Αναδείχθηκαν, επίσης, οι ελλείψεις σε προσωπικό στην Περιφέρεια, στους Δήμους, λόγω και της υποχρηματοδότησης της Τοπικής Διοίκησης των Δήμων και της Περιφέρειας, και τόνισε πως «ενώ εισρέουν κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, εντούτοις δε δίνονται για να ικανοποιηθούν λαϊκές ανάγκες και η πολιτική της κεντρικής εξουσίας και των κυβερνήσεων είναι να λένε στους δήμους «βάλτε φόρους, βάλτε καινούργια χαράτσια, έτσι ώστε να πληρώνει ο ελληνικός λαός ξανά και ξανά για τόσα πράγματα καθημερινά, τόσους φόρους για μια σειρά ζητήματα.

Τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως «βρισκόμαστε σε μία νευραλγική περιοχή, όπου οξύνονται οι ανταγωνισμοί, οξύνεται η τούρκικη επιθετικότητα, αλλά και η επιθετικότητα της άρχουσας τάξης της Ελλάδας και οι δύο συμμετέχουν σε πολεμικούς και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με το ΝΑΤΟ, όχι για τις ανάγκες της χώρας και του λαού μας. Όλα αυτά είναι ζητήματα που πλήττουν και θα πλήξουν αύριο ακόμη περισσότερο το λαό και τη νεολαία των νησιών μας και όλης της Ελλάδας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.