Ο «Κανένας» έγινε και επιτυχημένος υπουργός – 6 στους 10 κατηγορούν για αλαζονεία την κυβέρνηση

Σε μεγάλο πρωταγωνιστή στην εγχώρια πολιτική σκηνή εξελίσσεται ο «Κανένας». Έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης.

Ο «Κανένας» έγινε και επιτυχημένος υπουργός – 6 στους 10 κατηγορούν για αλαζονεία την κυβέρνηση

Μεγαλώνει η προτίμηση στον «Κανένα» σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα ενώ προκύπτουν ισχυρά μηνύματα κοινωνικής δυσαρέσκειας κατά της κυβέρνησης.

Στο β’ μέρος της δημοσκόπησης της ALCO για λογαριασμό του Alpha εξάγονται πολλά και σημαντικά συμπεράσματα με τους δείκτες να αποτυπώνουν φθορά του Μαξίμου, δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές. Τα σημάδια είναι απογοητευτικά και για τα κόμμα της αντιπολίτευσης με τους συμμετέχοντας να απαντούν πως δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση απέναντι στη ΝΔ.

Το πρώτο «χαστούκι» στην κυβέρνηση έρχεται στην οικονομία με το 72% να εκτιμά ότι η κατάσταση με τις τιμές στα βασικά αγαθά επιδεινώνεται.

Ένα δεύτερο ερώτημα που οδηγεί -βάση των απαντήσεων- σε αποδοκιμασία των κυβερνητικών πολιτικών είναι πως το 63% συμφωνεί με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αλαζονεία, έναντι 27% που δηλώνει ότι διαφωνεί.

Υπουργός… «Κανένας»

Η έρευνα της ALCO εστιάζει και στο υπουργικό συμβούλιο με τις αυθόρμητες απαντήσεις στο σύνολο των ερωτηθέντων να κρύβει μια έκπληξη με τον «Κανένα» να έρχεται πρώτος με 37%, ο Νίκος Δένδιας να ακολουθεί με 35% και τρίτος, με διαφορά, ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 14%. Στο ίδιο ερώτημα, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δίνουν την πρωτιά στον Νίκο Δένδια (55%). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Πιερρακάκης (31%) και στην τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης (23%).

«Κανένα» κόμμα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική διακυβέρνηση λέει το 44% με το ΠΑΣΟΚ (13%) και τον ΣΥΡΙΖΑ (12%) να ακολουθούν χαμηλά.

Στο μεταξύ όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές τόσο μεγαλώνει το ενδιαφέρον των πολιτών με «πολύ» και «αρκετά» να απαντά αθροιστικά το 58%.

Στις συσπειρώσεις των κομμάτων χαμηλά βρίσκονται Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με 61% και 58% αντίστοιχα. Το ΠΑΣΟΚ αγγίζει το 76%.

Τέλος παρουσιάζει τι ψήφισαν οι αναποφάσιστοι το 2023.

Τα σχόλια είναι κλειστά.