Ο Κατρούγκαλος προβλέπει για τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Ημερομηνία:

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγες ώρες μετά την κρίσιμη ψηφοφορία της Παρασκευής στα Σκόπια, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από την Αθήνα, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα ψηφιστεί και παραπάνω από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών. «Μετά την επίσημη γνωστοποίηση από τη γειτονική χώρα ότι ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία, η Συμφωνία θα εισαχθεί προς κύρωση στη Βουλή» αποσαφήνισε.

Κατέστησε μάλιστα σαφές πως η εν λόγω συνταγματική αναθεώρηση κινείται στο πλαίσιο που θέτει η Συμφωνία των Πρεσπών και υπογράμμισε πως έχουν εξασφαλιστεί οι δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην υπάρξουν αλυτρωτικές ερμηνείες. Επ’ αυτού, ανέφερε πως «οι δηλώσεις της κυβέρνησης Ζάεφ δεν έχουν αφήσει πια κανένα περιθώριο αμφιβολιών ειδικά επί του ανύπαρκτου θέματος περί -δήθεν- αναγνώρισης εθνότητας, που κατασκεύασε η Νέα Δημοκρατία» και προσέθεσε πως «η τροπολογία ΧΧΧΙΙΙ ορίζει ρητά ότι η υπηκοότητα δεν προσδιορίζει ούτε προκαθορίζει την εθνότητα στην οποία ανήκουν οι πολίτες».

Παράλληλα, επισήμανε πως η επίλυση της διαφοράς αυτής, δεν αφορά μόνο τα δύο κράτη, αλλά στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στις άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, για τη δυνατότητα ειρηνικής επίλυσης των διαφορών σε μία περιοχή που ήταν η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης.

Σε ό,τι αφορά τη στάση των ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κατρούγκαλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σεβόμαστε απολύτως την πολιτική αυτονομία των άλλων κομμάτων, πολύ περισσότερο του ελάσσονος εταίρου, του συμμάχου μας στην κυβερνητική συνεργασία. Όλες αυτές οι αποφάσεις εξαρτώνται αποκλειστικά από αυτούς».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα...

Με αναφορά στους αγρότες αρχίζει η εβδομαδιαία ανάρτηση του...

ΚΚΕ:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για τα προβλήματα...

Για μια ακόμα φορά, ο λαός της Αττικής, της...

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα...

Με αναφορά στους αγρότες αρχίζει η εβδομαδιαία ανάρτηση του...

ΚΚΕ:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για τα προβλήματα...

Για μια ακόμα φορά, ο λαός της Αττικής, της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Ο Δήμος Μυλοποτάμου στο πλευρό των παραγωγών

ΟΔήμος Μυλοποτάμου εκφράζει την ξεκάθαρη στήριξή του στους αγρότες...

Ρέθυμνο:Ο Δήμος Αμαρίου συντάσσεται και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων

Tα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατά κύριο επάγγελμα...

Μεν. Μποκέας: «Τα χωριά μας πρέπει να ζήσουν. Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να επιβιώσει»

Στο πλευρό των αγροτών ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Τη συμπαράσταση του...