Ο «Κρητικός», ο «θείος» και η «αστυνομικός της χρονιάς» που πούλαγαν προστασία σε οίκους ανοχής και παράνομες λέσχες

Ημερομηνία:

Η Αστυνομία προχώρησε σε 19 συλλήψεις μεταξύ των οποίων τα αρχηγικά μέλη αλλά και 4 αστυνομικούς.

Νέα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος που πούλαγε προστασία σε οίκους ανοχής και παράνομες λέσχες στην Αθήνα έρχονται στη δημοσιότητα.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 19 συλλήψεις μεταξύ των οποίων τα αρχηγικά μέλη αλλά και 4 αστυνομικούς.

Η αρχηγική ομάδα

Η δράση της συμμορίας φαίνεται να είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2014, με τα μέλη της οργάνωσης να συμμετέχουν σε δύο εγκληματικές οργανώσεις που πουλούσαν προστασία σε οίκους ανοχής και παράνομες λέσχες και έκαναν απάτες σε βάρος του δημοσίου.

Τρία άτομα βρίσκονται στην κορυφή της «πυραμίδας» της συμμορίας.

Πρόκειται για έναν 58χρονο με το ψευδώνυμο «Κρητικός» ή «Λευτέρης», έναν 55χρονο με ψευδώνυμο »Νώντας» ή «φίλος» ή «θείος» και ένας 37χρονος.

Οι τέσσερις αστυνομικοί

Μέλη της συμμορίας ήταν και η 37χρονη αστυνομικός, η οποία έχει περάσει από νευραλγικές θέσεις της αστυνομίας. Μέχρι πριν από δύο μήνες ήταν στην Οικονομική Αστυνομία και πήρε μετάθεση στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων.

Η 37χρονη με πτυχία πανεπιστημίου και αξιόλογες προοπτικές είχε βραβευτεί ως αστυνομικός της χρονιάς σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πριν μερικά χρόνια.

Η αστυνομικός φέρεται να ήταν εκείνη που πληροφορούσε τη συμμορία για το πότε θα γίνουν έλεγχοι της αστυνομίας στους οίκους ανοχής και στις παράνομες λέσχες που είχε υπό τον έλεγχό του κύκλωμα.

Από την έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων διαπιστώθηκε ότι η 37χρονη είχε τακτική επικοινωνία με τον 58χρονο αρχηγό.

Οι τρεις ειδικοί φρουροί

Στην οργάνωση συμμετείχαν και τρεις ειδικοί φρουροί, που υπηρετούσαν στην ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών. Ως ρόλο είχαν να κάνουν αναλήψεις με τις κάρτες των αρχηγικών μελών και να παρέχουν προστασία στα σπίτια αρχηγών της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα χρήματα που λάμβανε η οργάνωση κατέληγαν σε εταιρεία σεκιούριτι στην Λεωφόρο Συγγρού.

Σημειώνεται πως η ταρίφα που έπαιρνε το κύκλωμα για να ενημερώνει πότε θα γινόταν έλεγχος, ήταν για τους οίκους ανοχής από 800 έως 2.500 ευρώ, ενώ για τις παράνομες λέσχες και τα παράνομα καζίνο από 1.000 έως 3.000 ευρώ.

Από «αστυνομικός της χρονιάς» το 2019 στο κύκλωμα προστασίας οίκων ανοχής – Ποια είναι η 37χρονη που συνελήφθη

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Όλο και περισσότερα ξενοδοχεία στην πλατφόρμα της...

Μια σημαντική αλλαγή συντελείται στην παγκόσμια αγορά των online...

Τα Κύπελλα του Ολυμπιακού στο Crete International...

Το τρόπαιο της Euroleague, του ελληνικού πρωταθλήματος και του...

Όλο και περισσότερα ξενοδοχεία στην πλατφόρμα της...

Μια σημαντική αλλαγή συντελείται στην παγκόσμια αγορά των online...

Τα Κύπελλα του Ολυμπιακού στο Crete International...

Το τρόπαιο της Euroleague, του ελληνικού πρωταθλήματος και του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Ηρακλείου για την αποτροπή δημιουργίας χωματερών

Συνεχίζονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου οι...

Φανουρόπιτα – Πότε, γιατί και -κυρίως- πώς τη φτιάχνουμε

Ποιος δεν θυμάται τη γιαγιά του να λέει «Άγιε...

Κρήτη: Η κυβερνοαπάτη των 150.000 ευρώ και τα κρίσιμα ερωτήματα για τις τραπεζικές δικλείδες ασφαλείας

Μια ιστοσελίδα-κλώνος τραπεζικού ιδρύματος, η υποκλοπή στοιχείων πρόσβασης και...

Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον – Έφυγε στα 80 της η εμβληματική φωνή της country

Η Dolly Parton είχε μοιραστεί πρόσφατα ενημέρωση για την...