Ο Λαφαζάνης μηνύει τον Τσίπρα για κατάχρηση εξουσίας

Ημερομηνία:

Ο Παν. Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους Άρη Κωνσταντακάκη και Σαρ. Θεοδωρόπουλο κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά των Αλ. Τσίπρα, Ξ. Δημητρίου, Ο. Γεροβασίλη και Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος σχετικά με τις πολιτικές δικαστικές διώξεις σε βάρος του για τη δράση του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Μετά την κατάθεση της μήνυσης ο Παν. Λαφαζάνης προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:
«Οι πολιτικές διώξεις σε βάρος μου γιατί ειρηνικά προάσπιζα τις πρώτες κατοικίες από τους πλειστηριασμούς, συνιστούν πρώτου μεγέθους πολιτική ανωμαλία ενόψει εκλογών. Ο Αλ. Τσίπρας και η αδίστακτη κυβερνητική και ηγετική ομάδα του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να θάψουν την ΛΑ.Ε, στο πρόσωπο της οποίας βλέπουν τον κατ’ εξοχή αντίπαλο τους και αντίπαλο του σημερινού φαύλου, διεφθαρμένου και παρακμιακού συστήματος.

Με τη μήνυση μου προσάπτω στους μηνυόμενους τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας με στόχο να πλήξουν εμένα ως Γραμματέα της ΛΑ.Ε και την ίδια την ΛΑ.Ε ενόψει των επερχόμενων εκλογικών μαχών.

Μηνύω και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου γιατί την συνάντησα προσωπικά και της ζήτησα να ξεκαθαριστούν οι δικαστικές υποθέσεις που με αφορούν και είτε πριν τις εκλογές να πάνε στο ακροατήριο ή να μπουν στο αρχείο, τονίζοντας ότι αυτό που είναι ανεπίτρεπτο είναι να παραμένει η εκκρεμότητα ενόψει των εκλογών.

Μόνο στην Τουρκία πάντως γίνονται εκλογές με υπόδικους ή έγκλειστους στις φυλακές για πολιτικούς λόγους ηγέτες της αντιπολίτευσης και αντίπαλους τους καθεστώτος».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς

Ο Γιώργος Σουφλιάς αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική το...

Στο συρτάρι προσώρας το τουρκικό νομοσχέδιο της...

Η «γραφειοκρατία» πίσω από τη χρονοβόρα διαδικασία κατάθεσης και...

Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς

Ο Γιώργος Σουφλιάς αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική το...

Στο συρτάρι προσώρας το τουρκικό νομοσχέδιο της...

Η «γραφειοκρατία» πίσω από τη χρονοβόρα διαδικασία κατάθεσης και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΣΥ: Νέο σύστημα λειτουργίας για τα απογευματινά ιατρεία από 1η Ιουλίου – Τι αλλάζει

Τι αλλάζει το υπουργείο Υγείας στα απογευματινά ιατρεία που...

Στο «περιθώριο» οι σχολές που εκπαιδεύουν τουριστικά στελέχη- Η αγορά τα έχει ανάγκη

Υποβαθμισμένη τουριστική εκπαίδευση σε ένα νησί που ζει από...

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η σημασία των αστικών κήπων ως ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), ο...

Στο παλιό ΚΤΕΟ Ηρακλείου θα πάνε τους μετανάστες

Έκανε αυτοψία κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης-πιέζει η κατάσταση, δοκιμάζονται...