Ο Μ.Βολουδάκης για τα λιμενικά έργα στα Χανιά

Ημερομηνία:

Στη σύσκεψη με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ.Πλακιωτάκη στα γραφεία της Περιφέρειας στα Χανιά έθεσα τις κατά την άποψή μου προτεραιότητες για το νομό στα θέματα αρμοδιότητάς του, σε συνάρτηση με σημαντικές εν εξελίξει εθνικές πολιτικές:
– Η (ευπρόσδεκτη) αναβάθμιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Σούδα, εθνικών και συμμαχικών, πρέπει και μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη και του εμπορικού λιμανιού, με υλοποίηση του masterplan (μελέτη Ρογκάν).

– Οι ροές λαθρομετανάστευσης που φαίνεται να αρχίζουν ξανά από την πλευρά του Λιβυκού, επιβάλλουν αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στο νότο. Κατ’ εξοχήν στο λιμάνι των Σφακίων, όπου υπάρχει έτοιμη και εγκεκριμένη μελέτη, αλλά και στην Παλιόχωρα. Για τον ίδιο λόγο, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση στα Χανιά ενός σκάφους για περιπολίες ανοιχτής θάλασσας (ο Υπουργός μας ανακοίνωσε ήδη ότι ελήφθη η σχετική απόφαση)

– Η διάβρωση των ακτών στον κόλπο των Χανίων αλλά και στον Αποκόρωνα πρέπει να αντιμετωπισθεί συνολικά, στο πλαίσιο της εθνικής πολιτικής για το περιβάλλον.
– Το Λιμενικό Ταμείο Χανίων απέστειλε προς έγκριση στο Υπουργείο (και ήδη εγκρίθηκαν) μια σειρά μελέτες για τα ανωτέρω, αλλά και για το Κολυμπάρι, το Καστέλι, την Αγιά Ρούμελη κλπ. Δεν αρκεί η έγκριση, απαιτείται χρηματοδότηση και συντονισμός με το συναρμόδιο Υπουργείο Υποδομών. (Από μελέτες έχουμε πολλές, έργα απαιτούνται!)

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανοιχτή συζήτηση για τη σύγχρονη τέχνη &...

Με μια ανοιχτή συζήτηση για τη σύγχρονη τέχνη και...

Δήμος Πλατανιά:Κοπή Κότινου από την Μνημειακή Ελιά...

Ο Δήμος Πλατανιά στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης του 10ου...

Ανοιχτή συζήτηση για τη σύγχρονη τέχνη &...

Με μια ανοιχτή συζήτηση για τη σύγχρονη τέχνη και...

Δήμος Πλατανιά:Κοπή Κότινου από την Μνημειακή Ελιά...

Ο Δήμος Πλατανιά στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης του 10ου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

39ο Συνέδριο ΓΣΕΕ στην Κρήτη

Από αύριο Πέμπτη 16 Απριλίου έως και την Κυριακή...

Ρέθυμνο:Σφραγίστηκε παράνομος χώρος που φιλοξενούσε ηλικιωμένους

Σφραγίστηκε παράνομος χώρος που φιλοξενούσε ηλικιωμένους στο Ρέθυμνο- Το...