Ο Μ.Βολουδάκης για τη νέα ΚΑΠ σε σχέση με τα Χανιά

Ημερομηνία:

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό σήμερα στα Χανιά, συζητήσαμε τη νέα ΚΑΠ.
Έθεσα με δυο λόγια τα εξής ειδικότερα θέματα για τα Χανιά:

– Την ανάγκη να ενισχυθούν οι υποδομές της άρδευσης, με την αξιοποίηση ιδιαίτερα της λεκάνης απορροής του Ταυρωνίτη, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υποδομών. (Ο Υπουργός αναφέρθηκε ειδικά στο έργο που μαζί έχουμε συζητήσει για την άρδευση του Πλατάνου, επαναλαμβάνοντας και δημόσια ότι συμφωνεί κι ότι έχει ζητήσει ήδη από τις υπηρεσίες της Κομισιόν έγκριση για τη χρηματοδότηση)

– Την ανάγκη να ενισχύσουμε την προστιθέμενη αξία των αγροτικών και κτηνοτροφικών μας προϊόντων αναδεικνύοντας την ταυτότητά τους.
– Τη δυνατότητα που μας δίνεται στα Χανιά να συνδέσουμε πρωτογενή με δευτερογενή και τριτογενή τομέα, με τη δημιουργία των clusters τα οποία προβλέπονται προς χρηματοδότηση και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στόχος να καταναλώνονται τα προϊόντα μας από τον τουρισμό. Ειδική αναφορά έκανα στο ελαιόλαδο και τα τυριά, όπου είναι δυνατή η επιχειρηματική σύμπραξη παραγωγών – μεταποιητών – εμπόρων, με χρηματοδότηση για προώθηση των προϊόντων προς ξενοδοχεία κλπ.

– Καθώς από πολλούς παρισταμένους τέθηκε το ζήτημα των αγροζημιών σε Κεραμειά και Κίσαμο, αναφέρθηκα σύντομα στο τί έχουμε κάνει μέχρι σήμερα με το νέο νόμο για τα διοικητικά πρόστιμα και την εφαρμογή του, η οποία πρέπει να γίνει ακόμη συστηματικότερη, με τακτικές περιπολίες στην περιοχή. Τόνισα όμως παράλληλα ότι δεν πρέπει η εικόνα σε ορισμένα συγκεκριμένα χωριά να θεωρείται αντιπροσωπευτική του συνόλου του νομού, ούτε να οδηγήσει σε χαρακτηρισμό των κτηνοτρόφων γενικά, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ασκούν το επάγγελμά τους με σοβαρότητα στα πλαίσια του νόμου. Η κτηνοτροφία αποτελεί βασική παραγωγική δραστηριότητα της Κρήτης, και μάλιστα των ορεινών της, και χρειάζεται τη στήριξη της πολιτείας για τον εκσυγχρονισμό της.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Είχε στην κατοχή του κοκαΐνη, παραισθησιογόνα μανιτάρια,...

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών στα...

Δήμος Χανίων:Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο...

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι στο πλαίσιο του...

Χανιά:Είχε στην κατοχή του κοκαΐνη, παραισθησιογόνα μανιτάρια,...

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών στα...

Δήμος Χανίων:Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο...

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι στο πλαίσιο του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο: Άγρια συμπλοκή έξω από κλαμπ – Στο χειρουργείο νεαρός, δύο συλλήψεις

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από...

Ρέθυμνο:Διακήρυξη-Κάλεσμα για τον Εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2026 από το Εργατικό Κέντρο

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι και Φοιτητές του Ρεθύμνου, • ΤΙΜΟΥΜΕ...