Ο Μητσοτάκης απαντά στον Ερντογάν: Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείται

Ημερομηνία:

Σαφή μηνύματα προς την Τουρκία εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή ονοματοδοσίας της πυραυλάκατου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος» του Πολεμικού Ναυτικού.

Λίγες μόλις ώρες μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, όπου γινόταν λόγος εκ νέου για αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών, και τις νέες.. υποδείξεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός επέλεξε να απαντήσει στην εμπρηστική ρητορική της γείτονος.

«Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τελικά τιμωρείται, δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα τον 21ο αιώνα, δεν έχουν θέση επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί» δήλωσε εμφατικά ο έλληνας πρωθυπουργός, χωρίς να κατονομάζει την Τουρκία.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, αυτό απαιτούν λαοί.

Σημείωσε, επίσης, ότι είναι λάθος κάποιοι να δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη της χώρας τους ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν, όπως άλλωστε έκανε και στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου έτεινε χείρα φιλίας προς τον γειτονικό λαό.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε άγρυπνη ετοιμότητα και επιδεικνύουν ώριμη αποφασιστικότητα. «Δίνουμε ηχηρές απαντήσεις στα λόγια κάποιων».

Όπως είπε, «τα νερά μας θα μείνουν απόρθητα», «τα σύνορά μας είναι γαλάζια και όχι γκρίζα» και «η ιστορία διδάσκει ότι όποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείται».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνταγματική αναθεώρηση: Κατατίθεται η πρόταση της ΝΔ...

Με την κατάθεση της επίσημης πρότασης της Νέας Δημοκρατίας...

Καν’ το όπως οι εργαζόμενοι της Allwyn:...

Οι μύθοι επιμένουν, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική: η...

Συνταγματική αναθεώρηση: Κατατίθεται η πρόταση της ΝΔ...

Με την κατάθεση της επίσημης πρότασης της Νέας Δημοκρατίας...

Καν’ το όπως οι εργαζόμενοι της Allwyn:...

Οι μύθοι επιμένουν, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική: η...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σας φαίνονται μεγαλύτερες οι ημέρες; Πώς η κλιματική αλλαγή «ξεχειλώνει» το 24ωρο

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη διάρκεια της ημέρας -...

Συνταγματική αναθεώρηση: Κατατίθεται η πρόταση της ΝΔ – Πώς θα κινηθεί η αντιπολίτευση

Με την κατάθεση της επίσημης πρότασης της Νέας Δημοκρατίας...

Κάλεσμα Εθελοντών στο 15ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Αγίου Νικολάου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου (Τμήμα Πολιτισμού) απευθύνει πρόσκληση σε...