Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι o μάρτυρας που συνελήφθη στο αεροδρόμιο #Σκάνδαλο_Novartis

Ημερομηνία:

Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι ο μάρτυρας κλειδί στο σκάνδαλο Novartis που συνελήφθη σήμερα στο αεροδρόμιο ενώ επιχειρούσε να φύγει για το εξωτερικό, κατά πληροφορίες για την Μαδρίτη της Ισπανίας.

Ο Νίκος Μανιαδάκης είχε διατελέσει Διοικητής στο ΠΑΓΝΗ και υπήρξε σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας και συγκεκριμένα των Ανδρέα Λοβέρδου και Μάριου Σαλμά και σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί και του Άδωνη Γεωργιάδη ενώ διατέλεσε και διαπραγματευτής με την τρόικα σε θέματα φαρμάκου.

Πρόκειται για το πρόσωπο που σε κάποια δημοσιεύματα έχει φωτογραφηθεί ως ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis, που μάλιστα έχει εξεταστεί και από τις αμερικανικές αρχές, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μανιαδάκης έχει κληθεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και έχει καταθέσει δύο φορές καθώς θεωρείται ότι γνωρίζει πολλά για πρόσωπα και πράγματα που σχετίζονται με το μεγάλα σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Τις τελευταίες 48 ώρες βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση καθώς έγινε αντιληπτό ότι απέστειλε στο εξωτερικό οικοσκευές .

Έτσι συνελήφθη τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την Μαδρίτη.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα προέκυψαν και σε βάρος του ενοχοποιητικά στοιχεία και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50, περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

documentonews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σημαντικές θεραπευτικές εξελίξεις για τη λευχαιμία

Η Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΧΛΛ) αποτελεί το συχνότερο είδος...

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικο από την Κυριακή –...

Οι βροχές θα ενισχυθούν από την Κυριακή, κυρίως στη...

Σημαντικές θεραπευτικές εξελίξεις για τη λευχαιμία

Η Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΧΛΛ) αποτελεί το συχνότερο είδος...

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικο από την Κυριακή –...

Οι βροχές θα ενισχυθούν από την Κυριακή, κυρίως στη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στο τραπέζι νέο λιμάνι στον Νότο και επιχειρηματικές περιοχές – Οι προτάσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου παρέδωσε στον Θανάση Κοντογεώργη...

Σημαντικές θεραπευτικές εξελίξεις για τη λευχαιμία

Η Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΧΛΛ) αποτελεί το συχνότερο είδος...