Ο Νίκος Ξυδάκης στο Ηράκλειο για το Φεστιβάλ Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, 5 + 1 Πολιτισμοί» 2022

Φεστιβάλ «Κρήτη, μια Ιστορία, 5 + 1 Πολιτισμοί» 2022

Νίκος Ξυδάκης
«Tο πέρασμα του χρόνου…»

Μαζί του οι Polis Ensemble

Ερμηνεύουν
Νίκος Ξυδάκης
Τάσος Αποστόλου
Χριστίνα Μαξούρη
Φιλική συμμετοχή: Βερόνικα Δαβάκη

Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 21:00

Η εμφάνιση του Νίκου Ξυδάκη, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, αποτελεί μια σημαντική στιγμή για το Φεστιβάλ Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, 5 + 1 Πολιτισμοί» 2022, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Νίκος Ξυδάκης με το έργο του έχει σφραγίσει την ελληνική μουσική. Οι δίσκοι του τη δεκαετία του ’70 «Η εκδίκηση της γυφτιάς» και «Δήθεν» άλλαξαν για πάντα την πορεία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού!

Ο πολυγραφότατος συνθέτης ταξιδεύει στις περιοχές της Μεσογείου, της Ανατολής και της Δύσης μέσα από λαϊκά τραγούδια, αφηγήσεις και ορχηστρικά θέματα, συνθέτοντας και μεταγράφοντας μια σημαντική μουσική πορεία … στο πέρασμα του χρόνου, με συνοδοιπόρους του εξαιρετικούς μουσικούς από το Polis Ensemble.

ιμοποιώντας τόσο τις θεατρικές της καταβολές όσο και τις μουσικές της γνώσεις.
Σε μια φιλική συμμετοχή η Βερόνικα Δαβάκη, μια τραγουδίστρια με εκφραστική δύναμη και άψογη τεχνική, ερμηνεύτρια του νέου album του Νίκου Ξυδάκη με τίτλο «Άσωτος Καιρός», που κυκλοφορεί από το Οgdoo Music Group.
Οι Polis Ensemble, ένα από τα καλύτερα μουσικά σχήματα της χώρας μας, που συνδυάζουν την παιδεία της ανατολικής και της δυτικής μουσικής, προσδίδουν μια νέα ενορχηστρωτική ματιά, σε ένα αγαπημένο και πολύ γνωστό μουσικό υλικό.

Όλοι μαζί, έρχονται να προσθέσουν τη δική τους πινελιά στο ρεπερτόριο και τη ματιά του συνθέτη, σε αυτό το μουσικό του ταξίδι!

Είσοδος δωρεάν
Ώρα προσέλευσης: 20:30
Ώρα έναρξης: 21:00

Οργάνωση παραγωγής: Τεχνότροπον – Artway

Τα σχόλια είναι κλειστά.