Ο Παπα Λουκάς… της Σύρου και ο Παπα Νίκος με τα ”γκελάκια” κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα!

Είναι από εκείνες τις στιγμές που απολαμβάνεις να τις βλέπεις: ένας ιερέας φορώντας τα ράσα του σουτάρει πέναλτι, κάνει ”γκελάκια” και παίζει με τα μικρά παιδιά και χαίρεται όσο τίποτα άλλο τα παιχνίδια με την μπάλα του ποδοσφαίρου. Σκοπός της θρησκείας μας είναι να σωθεί η ψυχή μας. Κάτι παρόμοιο είναι και ο αθλητισμός… Ο υγιής αθλητισμός σώζει τον άνθρωπο από πολλά δεινά, ναρκωτικά, εγκλήματα, κακές παρέες, χώρια βέβαια τις ασθένειες. Εκκλησία, θρησκεία και αθλητισμός έχουν λοιπόν, αν κάτσει κανείς να το σκεφτεί, έναν κοινό δρόμο!

Οι εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του Υπουργείου Αθλητισμού για την «Εβδομάδα Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας & Αξιών, Δημήτριος Βικέλας» συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον στο νησί της Σύρου.

Δύο αρκετά όμορφες στιγμές ήταν όταν είδαμε δυο νέους ανθρώπους, οι οποίοι είναι ιερείς στο νησί μας, να γίνονται ένα με τα παιδιά και να παίζουν με την ψυχή τους, συμμετέχοντας στις όμορφες αυτές εκδηλώσεις ! Τόσο ο Παπα-Λουκάς Βασσάλος όσο και ο Παπα-Νίκος Χαρούλης είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στην τοπική κοινωνία και αρκετά δραστήριοι και συμμετέχουν ενεργά σε πολλές εκδηλώσεις με πλούσιο κοινωνικό έργο μέσα από τις ε ενορίες τους και την Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

Ως νέοι άνθρωποι κι αυτοί, γιατί και ο ιερέας είναι άνθρωπος, αφού τους προσκάλεσαν να παίξουν μαζί τους δεν τους χάλασαν χατίρι.

Μπορεί να φορούσαν ράσα κάτι που θεωρητικά θα δυσκόλευε την κίνησή τους στο γήπεδο, όμως οι ιερείς ήταν… εντυπωσιακοί και γνώρισαν την αποθέωση από τα παιδιά και το κοινό!https://cyclades24.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.